Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво облдержадміністрації вивчає проблеми територій на місцях

15 червня 2018 - 12:22

Під час перебування з робочою поїздкою у Василівському районі, перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян провела особистий прийом громадян у райдержадміністрації. До посадовця звернулися люди, які потребують певних  консультацій та фінансової допомоги для вирішення проблем.

Проблему недостатнього державного фінансування за програмою «Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет» окреслив головний лікар Василівської центральної районної лікарні Валерій Сапа. При річній потребі в коштах на препарати інсуліну в сумі 2 788 224 грн. на Василівський район виділено кошти медичної субвенції в сумі 1 255 024грн., з районного бюджету передбачено 243 000 грн., таким чином додаткова потреба до кінця року становить 1 290 200 грн. Для Василівської ЦРЛ щомісячна додаткова потреба в коштах складає 142 000 грн., а для Дніпрорудненської міської лікарні - 59 530 грн. Аптечні заклади попереджають, що без своєчасного відшкодування не зможуть відпускати препарати інсуліну хворим на цукровий діабет за пільговими рецептами.

Ще з одним питанням медичного характеру звернулася в.о. головного лікаря Василівської ЦПМСД Ольга Хороль - виділення медичної субвенції  на виплату заробітної плати працівникам центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги по наданню первинної медичної допомоги населенню.

Попросила роз’яснень щодо механізму надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», а саме яким чином кошти, визначені розподілом субвенції як видатки розвитку, можуть спрямовуватися на видатки споживання під час придбання дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання для учнів початкових класів, що навчаються за новими методиками, директор Дніпрорудненської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів «Талант» Олена Здор.

Дніпрорудненський міський голова Юрій Коробов звернувся за фінансовою допомогою орієнтовно у розмірі 2679,882 тис. грн. на виконання першочергових (невідкладних) заходів щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації на котельні № 1 у м. Дніпрорудне та своєчасну безперебійну подачу теплопостачання міста в опалювальний період 2018-2019 роки. На підставі технічних звітів Держпраці після проведення спостережень за станом димової труби котельні № 1 встановлено, що на ній утворився крен 669,95 мм у південно-західному напрямку, що в чотири рази перевищує гранично допустиме значення, який потребує реконструкції.

По кожному зверненню Елла Слепян надала відповідь, а також низку питань взяла на опрацювання та детальне вивчення, після чого буде ухвалено відповідне рішення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя