Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольці вшанували героїв-авіаторів

15 червня 2018 - 09:33

До четвертої річниці загибелі військово-транспортного літака ІЛ-76 у небі над Луганськом у м. Мелітополь згадували про подвиг українських  авіаторів.

Літак збили о 00:51 14 червня 2014 року російсько-терористичні бандформування при заході на посадку в Луганський аеропорт, який контролювали наші війська. На борту перебували 40 десантників та дев’ять  членів екіпажу. Серед загиблих - десятеро запоріжців:  командир екіпажу підполковник Олександр Білий, гвардії майор Михайло Д’яков, гвардії капітани Ігор Скочков та Сергій Телегін, гвардії старші лейтенанти  Володимир Буркавцов та Олег Павленко, старший лейтенант Олександр Козолій,  гвардії прапорщики Олександр Ковалик і Віктор Ментус, солдат 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Павло Левчук.

До меморіалу на території військової частини А 3840 прийшли рідні та близькі, бойові товариші, волонтери, представники обласної та місцевої влади.  Про подвиг льотчиків згадав командир бригади Дмитро Мимриков, який тієї ночі вів перший «борт».

- Луганський аеропорт було повністю блоковано терористами. Його захисників підтримували лише з повітря, доставляючи підкріплення, зброю, продукти, рятуючи поранених. Ми з честю виконали всі поставлені бойові завдання і продовжуємо допомагати воїнам на передовій. Майже всіх терористів, які збивали літак, вже знищено. Поки не покарано лише колишнього очільника т.зв «ЛНР» Плотницького та його кремлівських господарів, - зазначив офіцер.

До учасників зібрання звернулися заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, Мелітопольський міський голова Сергій Мінько, голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич, керівник обласної громадської організації «Родина козацької звитяги» Микола Говоруха. Пісню, присвячену небесним соколам, виконав відомий бард, учасник АТО Руслан Давидович.

Полеглих вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів та урочистим польотом над меморіалом на малій висоті двох військових літаків.

Наостанок у Будинку офіцерів відбувся показ телефільму з циклу «Екіпаж. Загиблі на своїй землі», присвяченого Володимиру Буркавцову, та вистава «Обов’язок» режисера-постановника Ольги Чіміркової. Цього ж дня у Мелітопольському краєзнавчому музеї відкрилася оновлена експозиція про  земляків, які боронять нашу свободу на Сході України.

 

Департамент  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя