Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фестиваль «Азовське літо» відкрив курортний сезон у Бердянську

4 червня 2018 - 13:45

Журналістський фестиваль «Азовське літо» вже традиційно – двадцятий раз – у перших числах червня знаменує відкриття курортного сезону в Бердянську. Двадцять років тому його організатори – Бердянська міська рада та міська первинна організація Національної спілки журналістів його започаткували, аби ознайомити якомога більше людей з курортними, оздоровчими та туристичними можливостями, популяризувати потенціал міста. За словами головного редактора газети «Південна зоря» Віктора Михайличенка, який стояв біля витоків фестивалю, за цей час тут побували тисячі представників засобів масової інформації  не лише з усієї України, а й з країн СНД, Європи та навіть Японії. 

Учасниками ХХ ювілейного фестивалю були журналісти з усіх куточків Запорізької області, а також із Київської, Дніпропетровської, Донецької, Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей.

Вітаючи гостей, Бердянський міський голова Володимир Чепурний детально розповів, як місто підготувалося до відкриття курортного сезону. Цього літа працюватиме майже 100  закладів оздоровлення та відпочинку, в тому числі дев’ять  дитячих (у 2017 – 87).  Основний акцент зроблено на сімейний відпочинок з дітьми. Цьому сприяють не лише природні властивості Азовського моря, унікальний мікроклімат, розвинута курортна інфраструктура. Із року в рік розширюються можливості для змістовного відпочинку та дозвілля, які можна заповнити відвідуванням зоопарку, дельфінарію, акванаріуму тощо.  Бердянськ заслужено можна назвати регіональною столицею фестивалів, у першу чергу дитячих. Ось і до відкриття курортного сезону приурочили проведення фестивалю «Розумні діти», а також суперфінал вокального талант-шоу «Кращий голос Азова. Діти».

З урахуванням близькості зони військових дій особлива увага приділяється забезпеченню безпеки відпочивальників та місцевого населення. Для цього, зокрема, посилено патрульні наряди, збільшено лави правоохоронців, у місцях масового відпочинку встановлено 50 камер відеоспостереження.

Варто додати, що в рамках фестивалю відбулася презентація фільму голови фонду «Рідна країна»  Миколи Томенка «Бердянськ», який допоможе багатьом відкрити для себе не лише курортне, а й історично, культурно насичене місто.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя