Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд Німеччини планує надати фінансову допомогу для розбудови первинної медичної ланки у Запорізькій області

4 червня 2018 - 12:11

У Запорізькій області з робочою поїздкою перебуває делегація Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ V) та німецького банку розвитку KfW з метою дослідження стану впровадження медичної реформи та визначення можливостей закладів первинної медичної допомоги в Запорізькій області.

Разом з представниками облдержадміністрації вони обговорили питання впровадження проекту УФСІ за підтримки німецького донора «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ.VII», головною метою якого є поліпшення стану закладів здоров’я первинної медицини.

Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ V» реалізується з 2015 року в трьох областях східної України: Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській. Перша фаза розрахована на три роки, під час якої відбувалося відновлення соціальних об'єктів для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб  з Криму та Донбасу. Сума гранту Уряду Німеччини склала 9 мільйонів євро.

Начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко подякував представникам делегації за тісну співпрацю. Зокрема, посадовець зазначив, що за три роки співпраці УФСІ та місцеві громади впровадили 11 мікропроектів у Запорізькій області, спрямованих на відновлення або покращення базових соціальних послуг, на створення інноваційних соціальних послуг для вразливих груп населення. Значна увага фонду УФСІ була спрямована на допомогу та підтримку внутрішньо переміщених осіб, на початковому етапі це була допомога з наданням тимчасового житла, а пізніше і постійного. Із них  п’ять проектів стосувалися будівництва або покращення житлових умов для переселенців, будівництва трьох дитячих садків, двох шкіл та одного інтернатного закладу для місцевих жителів із Мелітополя, Токмака, Комиш-Зорі та Преслава.

Друга фаза проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ V» упроваджується в Києві та Львові за кошти гранту Уряду Німеччини на суму 5 мільйонів євро.

Під час зустрічі представників німецької делегації цікавило питання впровадження та розвитку медичної реформи, адже в майбутньому УФСІ та банк KfW планують реалізувати проект, що сприятиме розвитку первинної медицини у громадах Запорізької області.  Уряд Німеччини планує виділити на цей проект 14,5 млн. євро.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марина Воловик повідомила, що проектом плану спроможної мережі надання первинної медичної допомоги в області передбачено функціонування 22 центрів первинної медико-санітарної допомоги, 51 амбулаторій групової практики, 92 амбулаторій моно-практики, 211 пунктів здоров’я, шести фельдшерсько-акушерських пунктів та 30 фельдшерського пункту. Наразі в Запорізькій області створено п’ять госпітальних округів: Запорізький, Бердянський, Мелітопольський, Пологівський та Василівський, до яких входять і об’єднані територіальні громади. Більшість закладів обладнано комп’ютерною технікою, 56 із них підключені до системи «Електронне здоров’я», призначені уповноважені особи. Загалом на цей час обласна влада приділяє максимум зусиль  для того, щоб в області була створена та функціонувала спроможна мережа закладів первинної медичної допомоги.

У рамках  своєї поїздки  делегація планує відвідати об’єкти медичних закладів у смт Пришиб Михайлівського району,  сел. Відрадне  Запорізького району та м. Мелітополь.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя