Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До уваги вступників: завтра завершується реєстрація на ЗНО для магістратури

4 червня 2018 - 08:41

Реєстрація вступників для складання єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) та єдиного вступного іспиту (ЄВІ) триватиме до 18.00 05 червня. Для реєстрації необхідно звернутися до приймальної комісії одного із закладів вищої освіти, в якому вступник має намір взяти участь у конкурсному відборі. Результатом реєстрації є отримання екзаменаційного листка.

У Департаменті освіти і науки облдержадміністрації повідомляють, що це стосується вступників на спеціальності галузей знань: «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини».

Для них вступ відбуватиметься за результатами ЄВІ з іноземної мови, а для вступників на «Право» та «Міжнародне право» – також за підсумками єдиного фахового вступного випробування ЄФВВ з права та загальних навчальних правничих компетентностей.

Охочі взяти участь у відборі за спеціальністю «Право» та «Міжнародне право» та одночасно за спеціальностями галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини» мають подавати документи до приймальної комісії вишу, який у 2018 році здійснює набір на «Право» або «Міжнародне право».

Основна сесія ЄВІ проводиться 11 липня, ЄФВВ – 13 липня. Початок процедури - о 10:00 год. Допуск учасників до пункту тестування триватиме з 09:15 год. до 09:50 год.

Для входу до пункту тестування учасник має пред’явити:

  • екзаменаційний листок;
  • документ, що посвідчує особу (серія (за наявності) та номер якого вказані в екзаменаційному листку);
  • запрошення-перепустку.

Прийом заяв та документів до вишів для тих, хто проходитиме тестування за технологією ЗНО, триватиме з 02 липня до 26 липня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбудеться до 13 серпня, а саме зарахування –  до 20 серпня (12.00). У магістратуру «Права» та «Міжнародне право» розподіл бюджетних місць здійснюватиметься за широким конкурсом – тобто місце йтиме за вступником з найкращими балами в обраний ним заклад вищої освіти. Вступ у магістратуру інших спеціальностей здійснюватиметься за  традиційним конкурсом з фіксованою кількістю місць.

За інформацією Міністерства освіти і науки, загалом цього року очікується до 60 тисяч вступників у магістратуру тих спеціальностей, вступні випробування на які проводитимуться за технологією ЗНО. Український центр оцінювання якості освіти, через сервіси якого приймальні комісії проводять реєстрацію, інформує, що понад 25,5 тисячі вступників у магістратуру вже зареєструвалося на тестування у форматі ЗНО.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя