Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міністерство міжнародних справ Канади допомагає запорізьким фермерам

4 червня 2018 - 14:43

Представники Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації взяли участь у засіданні Наглядової ради Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), що реалізується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади (Global Affairs Canada). Захід відбувся в м. Миколаїв.

Заступник директора Департаменту Олександр Ясинецький нагадав, що в  серпні 2014 року  MEDA розпочала в Україні реалізацію проекту з розвитку комерційного плодоовочівництва, на який отримала 19 мільйонів канадських доларів від Global Affairs Canada. Проект орієнтований на те, щоб надати нові можливості 44 тис. жінок та чоловіків, фермерам та сільськогосподарським малим та середнім підприємствам, що працюють у секторі садівництва у чотирьох географічних регіонах:  Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Мета проекту - забезпечити стійкі доходи для фермерів та малих та середніх підприємств, що входять до цільової групи, завдяки підвищенню консолідованих продажів до рівня 40 мільйонів доларів CШA і обсягів виробництва у сфері плодоовочівництва  до 50 тис. тонн продукції.

Цього можна досягти шляхом покращення показників підприємницької та виробничої діяльності виробників та інших учасників ланцюжка доданої вартості; зосередження уваги на малих та середніх підприємствах, які купують у дрібних фермерів засоби виробництва, обладнання та послуги; надання підтримки постачальникам бізнес-послуг, навчальним закладам, постачальникам фінансових послуг та урядовим органам для забезпечення ефективної їх взаємодії з жінками та чоловіками шляхом надання покращених послуг, що враховують гендерний фактор та орієнтовані на раціональне використання природних ресурсів.

Протягом періоду впровадження -  з квітня 2017 року по березень 2018 року - в рамках проекту було досягнуто більшість річних цілей програми. Учасниками проекту з чотирьох областей вироблено 40 928 тонн плодоовочевої продукції, яку  реалізовано  на суму  7 мільйонів доларів США.

На сьогодні проект успішно розвивається в напрямку досягнення його основних цілей - забезпечення зростання дрібних та середніх фермерів, а також малих та середніх підприємств у секторі плодоовочівництва за допомогою освоєння ними сучасних та екологічно раціональних методів ведення сільського господарства та підприємницької діяльності.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя