Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кошти обласної програми підтримки молочного скотарства допомагають розвиватися тваринницькій галузі

31 травня 2018 - 11:42

Галузь молочного скотарства в області набирає обертів. Тільки за минулий рік виробництво молока в сільськогосподарських підприємствах збільшилося на 3,3 тис. тонн до рівня 2016 року. Молочна продуктивність дійного стада корів зросла на 474 кг і склала 5170 кг.

Свою частку у збільшенні виробництва молока в регіоні вніс і колектив ТОВ «Агрофірма «Нива» Запорізького району, де виробництво молока зросло на 306,3 тонни, а надій на корову склав 8809 кг.

Цьому сприяла  участь господарства у виконанні Програми розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах Запорізької області на 2014-2018 роки.

Представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації відвідали   господарство з метою перевірки ефективного використання коштів, отриманих підприємством у рамках Програми.

Тваринництвом, зокрема молочним скотарством, господарство почало займатися відносно недавно, лише з 2011 року. За цей період у господарстві створено міцну кормову базу, забезпечено ситу та якісну годівлю поголів’я великої рогатої худоби, комфортне його утримання, на високому рівні проводиться селекційно-племінна робота.

На сьогодні у господарстві утримується 296 голів поголів’я великої рогатої худоби, в тому числі 115 голів дійної череди корів.

Середньодобовий надій молока на одну корову становить 25 кг при середньому по області 17,8 кг. Це один із найвищих показників серед сільгосппідприємств області.

З початку року надій молока  на одну корову склав 3351 кг, що на 569 кг більше минулорічного показника,  виробництво молока зросло на 62 тонни.

У господарстві проведено реконструкцію молочної зали, придбано та установлено доїльну установку УДМ-200 «Брацлавчанка» вітчизняного виробництва, що дало змогу полегшити працю доярок та отримувати молоко лише вищого ґатунку.

Також  побудовано вигульний майданчик для молодняка великої рогатої худоби, в корівнику встановлено вентиляційне обладнання.

Крім цього, здійснено будівництво та введено в експлуатацію приміщення для новонароджених телят на 80 голів.

Як зазначив в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков,  господарство з кожним роком досягає нових успіхів у виробництві сільськогосподарської продукції, зокрема галузі тваринництва. Невипадково колектив сільгосппідприємства на чолі з Олександром Зельдіним неодноразово нагороджений дипломами та подяками  Мінагрополітики України та Асоціації виробників молока України за високі досягнення в галузі молочного скотарства.

 

Довідково.

З метою стимулювання нарощування поголів'я великої рогатої худоби, в першу чергу маточного поголів'я корів, збільшення виробництва молока та м'яса в регіоні  діє «Програма розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Запорізької області на 2014-2018 роки».

Програма передбачена на п’ять  років із щорічним виділенням коштів із загального фонду обласного бюджету в розмірі 1,0 млн. гривень із розрахунку 5,0 тис. гривень за кожну прирощену голову дійного стада корів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя