Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада і спортивна спільнота об’єднують зусилля для популяризації і розвитку боксу

10 травня 2018 - 13:38

У форматі «круглого столу» за участю представників обласної на міської влади, провідних спортсменів та тренерів регіону в облдержадміністрації відбулося обговорення питання популяризації та розвитку боксу в Запорізькій області, досягнення та проблеми цього виду спорту.

- Бокс входить до числа пріоритетних видів спорту в Запорізькій області. Неодноразово регіон прославляли призери Олімпійських ігор, переможці та призери чемпіонатів світу та Європи: брати Володимир та Валерій Сидоренки, Сергій Городнічов, Віталій Міхієнко, Артур Беладзе, Дмітрій Нікулін та багато інших. Зазначу, що участь в офіційних змаганнях та підготовка до них членів збірної команди області здійснюється за рахунок обласного бюджету. У 2018 році на проведення навчально-тренувальної роботи з боксу з обласного бюджету  виділено 330 тис. грн., - повідомила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

За інформацією Управління, в регіоні боксом займається 1206 дітей та підлітків, з якими працюють 45 тренерів-викладачів. Однозначно спостерігається тенденція розвитку жіночого боксу. На сьогодні в області у 17 дитячо-юнацьких спортивних школах, обласній школі-інтернаті спортивного профілю і школі вищої спортивної майстерності працюють відділення боксу. Дуже розвинена клубна робота з розвитку та популяризації боксу проводиться також на базі спортивного комплексу «Мотор Січ», боксерського клубу «Бойові Рукавички» та багатьох інших. Крім цього, в області здійснюють свою діяльність Запорізький обласний осередок федерації боксу України і Запорізька міська федерація боксу, а також федерації у містах Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, Токмак та Василівка.

Велику увагу під час засідання «круглого столу» приділили фінансуванню галузі. Заступник голови облради Владислав Марченко запропонував проаналізувати заходи, що можуть проводитися на території області, розробити дієвий механізм та виробити стратегію, за якою бокс  буде процвітати. Після розроблення пропозицій запропонувати їх на розгляд депутатам під час сесії обласної ради у травні. Посадовець висловив упевненість, що депутати підтримають ініціативу популяризації та розвитку боксу.

Натомість голова Запорізького обласного осередку всеукраїнської фізкультурно-спортивної організації «Спартак» Володимир Лобанов вважає, що області необхідний центр олімпійської підготовки з боксу, адже за останні роки спостерігається тенденція до активного розвитку галузі,  тим паче, спортсмени повертаються з чемпіонатів із призовими медалями.

Тренери та спортсмени мали змогу висловити свої пропозиції стосовно розвитку боксу, поділилися труднощами, які виникають під час підготовки до чемпіонатів. А представники влади у відповідь пропонували механізми  розв’язання порушених проблем.

Наприкінці засідання кращих тренерів та спортсменів області відзначено грамотами облдержадміністрації.

Довідково. З числа спортсменів, які займаються боксом, 70 мають І розряд, 65 є кандидатами у майстри спорту України, 11 спортсменів мають звання майстер спорту України, один - заслужений майстер спорту України міжнародного класу. У 2018 році до складу збірної команди України з боксу ввійшли 26 спортсменів із Запорізької області. Якщо порівнювати з минулими роками, то запорізькі боксери, згідно з рейтингом олімпійських видів спорту, у 2014 році посіли навіть не десяту позицію, тоді як у минулому році посіли п’яте місце.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки