Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Суспільно корисні роботи – прийнятна альтернатива для безробітних

4 травня 2018 - 14:40

Запорізька обласна служба зайнятості співпрацює з владою та роботодавцями в питаннях організації та проведення громадських робіт, що є дуже важливим як для населення, так і для роботодавців. Такі роботи тимчасового характеру за участю безробітних громадян  дозволяють органам місцевої влади та самоврядування розв’язувати першочергові соціальні проблеми громад.

Безробітні, працюючи на тимчасових робочих місцях, мають можливість повернутися до продуктивної праці та отримувати заробіток. Для багатьох  така робота може стати постійною.

З початку поточного року центрами зайнятості Запорізької області укладено 170 угод  про організацію громадських робіт, у тому числі з 16 об’єднаними громадами.

До участі у суспільно корисних роботах було залучено 3312 громадян, із них на тимчасові роботи – 2974 особи. У громадських роботах брали участь 338 безробітних, 40  із них закріпилися на робочих місцях і отримали постійну роботу.

За інформацією Запорізького обласного центру зайнятості, в таких соціально значущих роботах брала участь кожна третя жінка. Учасники займалися благоустроєм територій населених пунктів, виконували будівельні та ремонтні роботи на об’єктах соціальної  сфери; працювали в архівах з документацією,  допомагали населенню в оформленні субсидій; надавали допомогу сім'ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками військових дій, тощо.

Громадські роботи фінансуються на паритетній основі: коштом місцевого бюджету (50%) та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (50%).

Кількість актуальних вакансій на громадські та інші роботи тимчасового характеру наразі складає  342 одиниці. У 2018 році Фондом загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття на організацію громадських робіт виділено 7686,1 тис. грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»