Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі призовники поповнили лави Української армії

25 квітня 2018 - 15:16

На обласному збірному пункті відбулася урочиста відправка призовників до лав Збройних Сил України. Військову службу будуть проходити 92 хлопці з міст та районів області. За словами обласного військового комісара Юрія Трофименка, частина з них служитиме у Президентському полку. Решта оволодіватимуть військовими спеціальностями у навчальному центрі Повітряних сил у Василькові та пройдуть підготовку морських піхотинців у центрі «Десна».

Вітання від керівництва області призовникам та їх рідним передав заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко. «Сто років тому, за часів Української революції 1917-1921 років, ваші ровесники формували наше молоде військо, мужньо боролися з більшовиками у загонах полковника Петра Болбочана, у Лисогірському та Вовнізькому повстанських куренях. Бажаю вам наслідувати їх мужність та самовідданість, стати надійним тилом для наших захисників на Донбасі», - наголосив посадовець.

З вітальними словами до молодого поповнення Збройних Сил України звернулися ветеран Другої світової війни, учасник партизанського руху Віктор Варвашеня, керівник обласного центру допомоги учасникам АТО Олексій Сквордяков, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Роман Омелянович. На ратну службу юних воїнів благословив священик Української православної церкви Київського патріархату отець Юрій.

Своїми виступами юнаків порадував колектив Новоолександрівського сільського будинку культури, а призовники привітали батьків урочистим маршем.

Новобранці  нестимуть службу за межами Запорізької області, у пунктах постійної дислокації військових частин та не будуть направлятися до зони проведення антитерористичної операції.

Призову на строкову військову службу підлягають призовники віком від 20 до 27 років. Строк проходження служби для осіб із середньою освітою – 18 місяців, із вищою -12 місяців.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів