Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На базі п’яти вишів Запорізької області відкрито освітні центри для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій

25 квітня 2018 - 10:45

Для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій цього року продовжують працювати освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», через які вони можуть вступити до вишів за спрощеною системою.

Спрощена процедура дозволяє вступати через освітні центри особам, які не мають українського документа про освіту та сертифікатів ЗНО, а також діятиме для тих вишів, на базі яких працюватимуть освітні центри.

За повідомленням Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, у Запорізькій області визначено п’ять вишів, на базі яких функціонують центри «Крим-Україна»: Запорізький національний університет, Запорізький національний технічний університет, Запорізька державна інженерна академія, Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Богдана Хмельницького та Бердянський державний педагогічний університет.

МОН внесено зміни щодо періоду роботи центрів,   освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна» працюватимуть з 04 червня до 28 вересня. Змінилися також і дати, до яких потрібно подати документи вступникам з Криму та непідконтрольної частини Донбасу, що хочуть вступити на бюджет через освітні центри. Зокрема, вони будуть такими.

Вступ на бюджет на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного чи фармацевтичного спрямування)

Для абітурієнтів з Криму та Севастополя: прийом документів – до 18-ї год. 20 липня; вступні іспити –  до 23 липня; зарахування – до 12-ї год. 26 липня.

Для вступників з Донбасу: прийом документів – до 18-ї год. 20 липня; вступні іспити –  до 26 липня; зарахування – до 12-ї год. 7 серпня.

Вступ на бюджет на молодшого спеціаліста на базі 11-ти класів.

Для абітурієнтів з Криму та Севастополя: прийом документів – до 18-ї год. 1 серпня; вступні іспити –  до 7 серпня; зарахування – до 12-ї год. 8 серпня.

Для вступників з Донбасу: прийом документів – до 18-ї год. 1 серпня; вступні іспити –  до 7 серпня; зарахування – до 12-ї год. 14 серпня.

Вступ на бюджет на молодшого спеціаліста на базі 9-ти класів.

Для абітурієнтів з Криму та Севастополя: прийом документів – до 18-ї год. 14 липня; вступні іспити –  до 22 липня; зарахування – до 12-ї год. 30 липня.

Для вступників з Донбасу: прийом документів – до 18-ї год. 14 липня; вступні іспити –  до 22 липня; зарахування – до 12-ї год. 30 липня.

Документи для вступу на контрактну форму навчання через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» за всіма рівнями прийматимуться до 26 вересня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів