Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці ламають гендерні стереотипи

30 березня 2018 - 14:53

Запоріжці ламають гендерні стереотипи

Забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та шляхи розв’язання проблем  на місцевому рівні обговорили учасники Гендерного форуму – 2018, у якому взяли участь фахівці  Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації . Активними учасниками заходу стали    активістки гендерного руху  в області, жінки – науковці, педагоги, у тому числі викладачі вищих навчальних закладів, медики, юристи, керівники громадських організацій, благодійних фондів, студенти,  представниці  інших структур.

 Форум організували  Запорізький національний університет, Гендерний ресурсний центр, який створено при обласній державній адміністрації, та Центр гендерної освіти на базі факультету соціальної педагогіки та психології ЗНУ.

 Захід постійно діє з 2000 року і має на меті створення умов для  всебічного розгляду та обговорення питань гендерної проблематики, сприяння об’єднанню і координації зусиль громадськості, державних структур, освітян та представників медіа, які опікуються забезпеченням рівних прав і можливостей жінок та чоловіків в Україні, формуванням гендерної культури у молоді.

Під час заходу порушувалось питання гендерних стереотипів, які є перешкодою на шляху до європейських стандартів. Висловлювалась думка, що у суспільстві побутує упереджене ставлення до професійних якостей жінок,  що  значно зменшує їх роль у різних сферах життя.

 Начальник відділу оздоровлення, сімейної, тендерної політики та протидії торгівлі людьми Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації   Ольга Дроздова поінформувала про проведення в області заходів  з формування ненасильницької поведінки у родині та акцентувала увагу присутніх на заходах, які здійснюються в рамках Комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, підтримки сім’ї, гендерного паритету, протидії торгівлі людьми на 2017-2021 роки.

 До роботи форуму, обговорення порушених на ньому проблем активно долучилися представники органів виконавчої влади, соціальних служб, громадських організацій, викладачі, аспіранти і  студенти вузів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів