Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольський район – лідер рейтингу – 2017

27 березня 2018 - 10:41

Мелітопольський район – лідер рейтингу – 2017

Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації підбито підсумки комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку міст і районів Запорізької області за 2017 рік.

Розрахунки комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку міст і районів області здійснено за 39 показниками (для міст обласного значення – за 32 показниками), які сформовані за вісьмома напрямами діяльності (для міст обласного значення – за сімома напрямами).

Так, за напрямом «промисловість та розрахунки за енергоносії» (п’ять  показників) до  трійки лідерів увійшли: серед районів – Пологівський, Приазовський, Василівський; останнє місце посів Більмацький район; серед міст обласного значення  лідирують Токмак, Бердянськ і Енергодар; на останньому місці – м. Мелітополь.

За оцінкою результатів діяльності за напрямом  «розвиток сільського господарства» (сім показників)  перші місця посіли Більмацький, Кам'янсько-Дніпровський і Оріхівський райони;  останнє місце - Якимівський район..

За напрямом  «державні фінанси» (шість показників) лідирують: серед районів – Веселівський, Великобілозерський та Гуляйпільський; замикає – Запорізький район;  серед міст обласного значення  лідери Бердянськ, Мелітополь і Токмак; останнє місце – Енергодар.

За напрямом  «споживчий ринок» (два показники) найкращих показників досягли Мелітопольський, Пологівський і Василівський райони; на останньому місці – Чернігівський район; серед міст обласного значення –  Запоріжжя, Енергодар, Мелітополь;  аутсайдер  – Токмак.

За оцінкою результатів діяльності за напрямом  «населення та ринок праці» (шість показників) до трійки лідерів увійшли: Мелітопольський, Великобілозерський і Вільнянський райони; на останньому місці – Приазовський район; серед міст обласного значення  лідери:  Енергодар, Запоріжжя і Мелітополь; останнє місце – Бердянськ.

За підсумками діяльності за напрямом «житлово-комунальне господарство та будівництво житла» (два показника) найвищі позиції посіли Запорізький, Новомиколаївський і Якимівський райони; серед міст обласного значення – Мелітополь, Токмак і Бердянськ; останнє місце – Енергодар.

За оцінкою результатів діяльності за напрямом «захист прав дитини» (чотири показники)  трійку лідерів очолили: серед районів – Новомиколаївський, Бердянський, Гуляйпільський; аутсайдер– Більмацький район; серед міст обласного значення –  Енергодар, Мелітополь і Токмак; останнє місце – Бердянськ.

За напрямом «освіта, культура та охорона здоров’я» (шість показників) лідируючі місця посіли Приазовський, Більмацький та Новомиколаївський райони; останнє місце – Кам'янсько-Дніпровський район; серед міст обласного значення  лідери  -Енергодар, Запоріжжя і Бердянськ; останнє місце – Токмак.

Підсумкова комплексна оцінка (рейтинг) результатів соціально-економічного розвитку районів Запорізької області за 2017 рік виглядає таким чином:

Група лідерів:

1 місце

Мелітопольський район

2 місце

Пологівський район

3 місце

Новомиколаївський район

Група аутсайдерів:

17 місце

Якимівський район

18 місце

Чернігівський район

19 місце

Кам'янсько-Дніпровський район

20 місце

Михайлівський район

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 324 рази били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну