Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оновлено умови призначення стипендії облдержадміністрації кращим студентам вишів

15 березня 2018 - 09:47

Оновлено умови призначення стипендії облдержадміністрації  кращим студентам вишів

Розпорядженням голови  обласної державної адміністрації затверджено Положення про стипендію Запорізької обласної державної адміністрації студентам закладів вищої освіти Запорізької області.

Згідно з документом стипендія призначається студентам другого і старших курсів та студентам магістратури закладів вищої освіти Запорізької області, які навчаються за денною формою, за визначні успіхи у навчанні, науковій роботі, у громадському житті навчального закладу і регіону.

Cтипендія облдержадміністрації виплачується студентам закладів вищої освіти  Запорізької області державної, комунальної та приватної форм власності. Загалом в області діють 11 вишів (раніше до переліку входило 10, до них додався Комунальний вищий навчальний заклад «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради). . Кожен із них може мати одного стипендіата облдержадміністрації.  Кандидати на отримання стипендії висуваються вченими радами закладів вищої освіти за пропозиціями стипендіальних комісій та за згодою органів студентського самоврядування цих закладів.

Стипендія Запорізької обласної державної адміністрації призначається двічі на рік за результатами навчального семестру та виплачується в розмірі 2000 гривень щомісяця, протягом кожного навчального року, з вересня по червень включно (10 місяців).

Виплата стипендій облдержадміністрації здійснюється за рахунок коштів власних ресурсів обласного бюджету на відповідний бюджетний період з урахуванням його можливостей.

Позбавлення або призупинення виплати стипендії облдержадміністрації студенту закладу вищої освіти Запорізької області може бути здійснено за поданням відповідного закладу вищої освіти за порушення стипендіатом навчальної дисципліни, за вчинок, не сумісний зі статусом студента, у разі відрахування стипендіата з навчального закладу або від’їзду за кордон на навчання.

 

Департамент інформаційної  діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Результат роботи групи «Прозорість і підзвітність» – економія коштів внаслідок відміни закупівель

ПриватБанк продовжує підтримувати освітні та медичні заклади регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.09.2024

Впродовж доби окупанти 324 рази били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми