Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено основні критерії для участі територій у пілотних проектах будівництва доступного житла

12 березня 2008 - 14:52

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс провів робочу нараду з питань забезпечення будівництва доступного житла в регіоні.

У заході взяли участь представники головного фінансового управління, управлінь містобудування, архітектури, капітального будівництва, житлово-комунального господарства, а також Запорізького міськвиконкому.

Йшлося про необхідність підготувати документи щодо наявності відведеної земельної ділянки та проектно-кошторисної документації з визначенням основних показників, таких як строк будівництва, проектна потужність, обсяги капіталовкдалень тощо. Також обговорювалися питання забезпеченості будівельних майданчиків інженерними мережами та транспортною інфраструктурою, можливості включити в роботу місцеві підприємства з випуску будівельних матеріалів.

- Вирішальне значення у конкурсі пілотних проектів на державне співфінансування будівництва матимуть фактори застосування сучасних енергозберігаючих технологій, технічних рішень та обладнання, а також нижча вартість 1 кв. метра житла порівняно з ринковою ціною, - роз'яснив Геннадій Фукс. Він нагадав, що 30 відсотків вартості будівельних витрат відшкодує державний бюджет за умови повної відповідності пропозицій територій «Основним критеріям оцінки» Кабміну.

За підсумками наради посадовець дав доручення керівникам відповідних управлінь і структурних підрозділів ОДА підготувати якісний пакет документів до участі у конкурсі пілотних проектів у повній відповідності до визначених Кабінетом міністрів України «Основних критеріїв оцінки пропозицій».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок