Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ряд статей бюджетних видатків потребує невідкладного коригування

4 березня 2008 - 15:42

Відповідний проект рішення щодо коригування ряду статей обласного бюджету облдержадміністрація своєчасно надала до обласної ради.

Керівник виконавчої влади області повідомив, що завдяки перевиконанню плану надходжень до бюджетів усіх рівнів у 2007 році на 5,2%, близько 36,7 млн. грн. згідно з Бюджетним кодексом можна спрямувати на збільшення видатків обласного бюджету у поточному році. Йдеться і про додаткові 22,8 млн. грн. екофонду та 14,6 млн. грн. - на капітальні видатки. За пропозицією ОДА додаткові кошти будуть спрямовані на будівництво та реконструкцію об'єктів соціально-культурної сфери (25,4 млн. грн.), придбання медичного обладнання для районних лікарень (5 млн. грн.), проведення екологічних заходів (22,8 млн. грн.), на виконання програми „Світло - селу” ( 2 млн. грн.). Також планується спрямувати кошти на виконання соціально важливих програм у галузях охорони здоров'я (1,4 млн. грн.), культури (2,5 млн. грн.), молоді та спорту (1,1 млн. грн.), агропромислового розвитку (5,6 млн. грн.).Ще близько 2,5 млн. грн. передбачено на розвиток інформаційної галузі, науково-просвітницьку діяльність, розвиток козацтва, а також увічнення пам'яті жертв Голодомору.

- До того ж ми пропонуємо розподілити додаткову дотацію з державного бюджету у сумі 22,4 млн. грн. на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів, - пояснив Валерій Черкаска. - Це дозволить територіям зняти проблеми з виплатою заробітної плати, розрахунками за спожиті енергоносії та іншими захищеними статтями бюджету.

Керівник регіону також зосередив увагу присутніх на необхідності вирішити проблему тендерної процедури. Він зазначив, що таке рішення знаходиться в компетенції виключно Верховної Ради. І Президент України Віктор Ющенко запропонував варіант закону, який знімає всі конфліктні питання. Разом з тим, Верховна Рада прийняла у першому читанні фактично стару недієздатну редакцію цього закону, а нині її роботу заблоковано.

- Неможливість провести тендери на закупівлю за державні кошти через законодавчу неврегульованість питання може призвести до гальмування належного забезпечення дитячих і медичних закладів, інші державні установи області, - зазначив посадовець. – Але ми не допустимо зривів. Із обласною радою досягнута спільна домовленість про те, що у випадках надзвичайних ситуацій ми діятимемо у відповідності до Конституції і чинного законодавства в інтересах людей.

У заході також взяв участь голова правління ВАТ «Запоріжгаз» Богдан Попюк. Він поінформував присутніх, що область забезпечена блакитним паливом сповна. Стан розрахунків населення за спожитий газ становить 86%.

- Хоч це і кращий показник в Україні, - прокоментував інформацію Валерій Черкаска, - ми не можемо втішатися з того, а мусимо працювати, щоб він досяг відмітки 100%.

Разом з тим, очільник області запевнив, що регіон має достатні ліміти газу, щоб і надалі нормально працювати.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році