Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медична галузь потребує якісного реформування

4 березня 2008 - 14:13

Заслухавши доповідь начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Наталі Мотовиці, колегія констатувала, що протягом 2007 року закладами охорони здоров'я області була проведена значна робота, спрямована на вирішення ключових завдань Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо реформування системи охорони здоров'я населення».

Нині в регіоні діють більше десяти програм щодо покращення медичного обслуговування населення. Зокрема, «Програма запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань у Запорізькій області на 2007-2010 роки», «Дитяча онкологія на 2006-2010 роки», «Програма протидії захворюванню на туберкульоз у 2007-2011 роках», «Репродуктивне здоров'я нації на період до 2015 року», розвитку системи надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю на 2008-2012 роки, ендопротезування великих суглобів на 2008-2012 роки.

Враховуючи незадовільний стан кадрового, фінансового та матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров'я сільської місцевості області, важливе значення має «Програма розвитку первинної медико-санітарної допомоги сільському населенню Запорізької області на 2007-2011 роки».

Фактично фінансування галузі в цілому по області склало понад 700 млн. грн., що на 31% більше, ніж у 2006 році. На фінансування вищеназваних програм минулого року виділено коштів у 2,2 рози більше, ніж попереднього.

Цього року, як і минулого, обласна виконавча влада звертає увагу на зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів області. Вирішено закупити новітнє обладнання для районних центральних лікарень. Нагадаємо, що 2007 рік став переломним в оснащенні сільських фельдшерсько-акушерських пунктів. Зазнали реформування системи охорони здоров'я матері та дитини і сімейна медицина.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов звернув увагу присутніх на засіданні представників районних виконавчих органів влади, що про успішне реформування галузі ми зможемо говорити лише після того, як зосередимось на вирішенні проблем самих медиків, на їхній професійній підготовці, забезпеченні першим робочим місцем та житлом.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році