Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тестування – шлях до прозорих умов вступу до вузів

12 лютого 2008 - 12:43

Незалежне тестування випускників загальноосвітніх навчальних закладів в Україні проводиться для того, щоб подолати суб'єктивізм в оцінюванні рівня знань, умінь і навичок учнів середньої школи, отримати об'єктивну інформацію про стан освіти в умовах модернізації національної освітньої системи, забезпечити рівний доступ до вищої освіти, подолати хабарництво та корупцію у галузі освіти.

Тому, як зазначив Валерій Черкаска, завдання органів виконавчої влади – чітко організувати проведення цього заходу, створити рівні умови для кожного абітурієнта зокрема і для вищих навчальних закладів в цілому.

Детальну інформацію про попередні результати реєстрації для участі у тестуванні надав начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов.

Для організації проведення процедур зовнішнього незалежного оцінювання у 2008 році в області визначено 410 закладів – пунктів реєстрації (385 з них – шкільних і 25 – єдиних). Сьогодні у зв'язку з підвищеною активністю майбутніх абітурієнтів щодо проходження реєстрації (з числа випускників минулих років) внесено зміни у графіки роботи єдиних пунктів тестування, розташованих в обласному центрі та містах обласного підпорядкування. Для задоволення всіх бажаючих пройти реєстрацію час роботи єдиних пунктів протягом дня і тижня подовжено.

Нині ми вже маємо по області 76% зареєстрованих потенційно можливих майбутніх абітурієнтів. А в таких районах, як Бердянський, Вільнянський, Чернігівський Пологівський цей показник сягає майже 100%.

Лише по 60% зареєстровано у Василівському, Кам'янсько-Дніпровському районах, у місті Токмак. Час надолужити прогаяне у школярів ще є – реєстрація для участі у незалежному оцінюванні закінчується о 17-ій годині 20 лютого, наголосив Олександр Вєрозубов.

З 21 лютого вже починається підготовка інструкторів. А з 22 квітня пройде власне тестування майбутніх студентів. Першим предметом буде українська мова і література, оцінювання з якого є обов'язковим для вступу до будь-якого вузу. Два предмети учні можуть вибрати на власний смак.

Олександр Вєрозубов також повідомив, що в області у березні буде проведено пробне тестування на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, організоване за спонсорські кошти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році