Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Бережний: «Вимагаю негайного погашення боргів та розрахунків за енергоносії»

8 лютого 2008 - 16:41

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Бережного та за участю заступника голови ОДА Геннадія Фукса відбулась обласна селекторна нарада з питань стану розрахунків за спожиті енергоносії.

Олександр Бережний констатував, що Запорізька область входить до числа регіонів, які не повністю розраховуються за отриманий газ, що створює загрозу відключення населених пунктів та підприємств теплокомуненергетики області від газопостачання. В середньому по Україні рівень розрахунків за газ в січні склав 56%, по Запорізькій області цей показник дещо більший – 59%, поінформував посадовець. Найбільшими боржниками є підприємства комунальної теплоенергетики області, борг яких за спожитий природний газ складає 42,96 млн. грн.І ця заборгованість зростає.

Вагомим козирем керівництва області у боротьбі за стале постачання енергоносіїв до регіону була висока платіжна дисципліна з розрахунків за електроенергію. Але на початок лютого і ці показники значно погіршилися, відзначив Олександр Бережний. Так, станом на 1 люте 2008 року заборгованість за спожиту електроенергію зросла на 4,1 млн. грн. (1,1 %) у порівнянні з початком року і становить 370,7 млн. грн.

Енергетики підтвердили дані Олександра Бережного, виділивши найбільш злісних неплатників.

- Інакше, як зухвалою, не можна назвати поведінку Мелітопольських тепломереж. За три місяці, починаючи з грудня, від них не надійшло до нас ані копійчини, - обурився заступник директора ВАТ «Запоріжжяобленерго» Олександр Громов. За його словами, у випадку відсутності 100% розрахунку з ДП «Енергоринок» щодо «Запоріжжяобленерго» буде застосовано обмеження споживання електроенергії, що, в свою чергу, змусить енергетиків автоматично відмикати від споживання електрики боржників. Вихід один – ретельне дотримання раніше укладених угод, наголосив Олександр Громов.

Заступник голови правління ВАТ «Запоріжгаз» Віктор Чернявський відзначив дієвість проведення обласних селекторних нарад з питань погашення заборгованості за спожиті енергоносії. За його словами, після попередніх селекторів значно зріс рівень розрахунків населення за спожитий газ та бюджетних організацій області. Але гострою проблемою лишається заборгованість теплових мереж.

Олександр Бережний виокремив одного з таких злісних неплатників – ТОВ «Оріхівтепломережі», які демонструють нульовий рівень розрахунків за спожитий газ.

- Місто Оріхів сьогодні – перший кандидат серед територій області на відключення від газу, - повідомив Олександр Бережний, назвавши головними винуватцями можливого відключення керівників міста та ТОВ «Оріхівтепломережі». Також посадовець закликав комунальників Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара активізувати роботу з погашення заборгованості. Здивування посадовця викликали порівняльні показники по районах: за спожитий газ сплачує лише 48% населення Приморського району, тоді як в Новомиколаївському районі ця цифра становить 75%. Така велика різниця може свідчити про недостатню роботу з громадськістю місцевих органів влади частини територій, впевнений Олександр Бережний.

- Я звертаюсь з вимогою негайного погашення боргів та розрахунків за енергоносії. Ми повинні зробити все для підняття рівня розрахунків за спожиті енергоносії, - наголосив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році