Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Почин обласної виконавчої влади і депутатів «Запорізького краю»

8 лютого 2008 - 12:49

Депутатське об'єднання, до якого увійшли 12 народних обранців від Запоріжжя, очолює Таріел Васадзе. Попри різну політичну приналежність, вони вирішили об"єднати зусилля для вирішення спільного - проблем Запорізької області.

На зустрічі саме і було обговорено перспективи подальшої співпраці з обласною владою, а також коло найбільш актуальних питань життєдіяльності регіону.

Як повідомив журналістам Валерій Черкаска, мова перш за все йшла про продовження будівництва мостових переходів через Дніпро. Щоб робота не зупинялась ні на день, щоб вчасно надходило нове обладнання, а 300 працюючих не знали затримки з виплатою заробітної плати, цього року на спорудження мостів додатково потрібно як мінімум 250 млн. грн. із держбюджету.

Народні обранці підтримали ініціативу керівника регіону щодо вирішення проблем Степногірська. Вперше в держбюджеті окремим рядком на потреби селища виділено 15 млн грн. «Але цього замало, - зазначив В. Черкаска. – Степногірськ повинен бути пріоритетною територією, яка потребує чималих інвестицій».

Обласна виконавча влада ініціює відновлення роботи об'єднання «Стептехсервіс» з тим, щоб Фонд держмайна України міг виставити на аукціон державну частку акцій цього підприємства. Це дасть можливість залучити інвесторів для розробки місцевих надр. «Вирішивши цю проблему, вирішимо і іншу – розвиток інфраструктури селища, його газифікацію», - наголосив Валерій Черкаска.

Питання газифікації Запорізького регіону теж є темою для лобіювання на державному рівні. Адже не секрет, що наша область має чи не найнижчий цей показник в країні - лише 20%. Тоді як, скажімо, Донецька область - 54%, а деякі західні регіони вже газифіковані на 80%. У бюджеті цього року на газифікацію Запорізького краю виділено коштів удвічі менше, ніж торік. Виправити становище народні депутати пообіцяли у березні, коли будуть прийматися зміни до держбюджету на 2008 рік.

Спільно обласна виконавча влада і міжфракційна депутатська група домовилися опікуватись і реконструкцією траси Харків – Сімферополь в межах регіону.

На контролі також проблеми розвитку двох Національних заповідників –«Хортиці» та «Кам'яної могили».

Валерій Черкаска як керівник регіону покладає великі надії на співпрацю з членами депутатського об'єднання «Запорізький край» і має намір проводити подібні зустрічі регулярно.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році