Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Взаємодія виконавчої влади і «силовиків» сприятиме зниженню рівня злочинності

24 січня 2008 - 15:20

За участю виконуючого обов'язки голови облдержадміністрації Валерія Черкаски, прокурора області Валерія Кулакова, інших керівників силових структур відбулося розширене засідання колегії прокуратури Запорізької області.

Підбиваючи підсумки роботи обласної прокуратури, Валерій Кулаков відзначив значні здобутки у низці напрямків прокурорсько-слідчої діяльності, зокрема, з питань нагляду за додержанням законів щодо захисту прав громадян та інтересів держави, у справах представництва інтересів громадян та держави у судах, у боротьбі з корупційними діяннями. За цими напрямками прокуратура області, за результатами роботи в 2007 році, посіла перші місця в Україні. Серед існуючих недоліків, над усуненням яких необхідно попрацювати у поточному році, Валерій Кулаков назвав недостатню кадрову роботу в деяких прокуратурах районів.

Характеризуючи рівень злочинності в регіоні, прокурор області визнав, що Запорізька область залишається лідером в Україні. Але попри зростання на 6,8% кількості зареєстрованих злочинів, завдяки вжитим у координації з іншими правоохоронними органами заходам вдалося досягти зниження на 10,5% кількості тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема, умисних вбивств (-23,1%), тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками (-19,2%), розбоїв (-33%), грабунків (-26,7%). Підвищено рівень розкриття злочинів.

Разом з тим, зросла кількість зґвалтувань (+ 35%), дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками (+ 42%), також зріс рівень рецидивної злочинності (+ 26,7%).

Серед пріоритетів у роботі прокуратури на наступний рік Валерій Кулаков відзначив захист соціальних прав громадян, зокрема, захист прав та свобод неповнолітніх.

- Тільки більш тісна взаємодія у роботі державних органів влади та «силовиків» здатна суттєво зменшити рівень злочинності, захистити від протиправних посягань права та свободи громадян, - впевнений Валерій Черкаска. Для посилення взаємодії та більш ефективного використання у боротьбі з корупцією сил та засобів органів влади Валерій Черкаска висунув пропозицію щодо обміну інформацією між силовими органами та облдержадміністрацією. Зокрема, посадовець закликав до негайного інформування про факти порушення карних справ щодо державних службовців 1-4 категорії, керівників підприємств, про хід розслідування резонансних злочинів, про зловживання у бюджетній сфері, порушення кримінальних справ щодо фактів чи звинувачень в корупційних діяннях тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році