Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска: «Багатодітні сім’ї – це не піар влади, а конкретне вирішення проблеми»

15 січня 2008 - 14:37

На підтримку багатодітних сімей влада звертає нині особливу увагу. Подібна зустріч у стінах обласної виконавчої влади пройшла вперше і відтепер стане постійною з інтервалом один раз у квартал.

- Ми зібрали вас, щоб почути ваші проблеми, у чому необхідна підтримка органів влади, - зазначив Валерій Черкаска і додав, що сам мріє про власну велику щасливу родину.

На зустріч запросили глав п'яти родин: Безуглих із Запоріжжя, Проскурів із Оріхова, Барвінських із села Терпіння Мелітопольського району, Ткаченків із села Ново петрівка Бердянського та Каритьків з Допропілля Гуляйпільського районів.

Як з"ясувалося, проблеми у всіх спільні. Перш за все батьки просили владу посприяти, щоб оплата за комунальні послуги була пільговою, щоб без перешкод виконувалися вимоги законів України щодо соціальних виплат та безпроцентного кредитування. Всі родини хвилює питання житла – квартири, які вони мають, здебільшого замалі для такої кількості дітей. Є проблеми і з працевлаштуванням, бо не всі батьки таких родин мають змогу знайти роботу.

Валерій Черкаска запевнив, що влада разом із запорізькими бізнесменами, які дали згоду опікуватись багатодітними сім'ями, зробить все від неї залежне, щоб вирішити ці питання.

Від обласної виконавчої влади запрошені отримали у подарунок кухонні комбайни.

 

Для довідки.

На даний час в області проживає 5054 багатодітні сім"ї, в яких виховується 16510 дітей. Сімей, в яких виховується 3 дитини, – 3620, 4 дитини – 978, 5 дітей і більше – 456.

У березні 2007 року відновлено діяльність координаційної ради з питань сім'ї, жінок, охорони материнства і дитинства при голові облдержадміністрації, такі ж ради діють при райдержадміністраціях і міськвиконкомах міст обласного значення. У 2007 було проведено координаційну раду з питань сім'ї, жінок, охорони материнства і дитинства при голові облдержадміністрації на тему «Підтримка сім'ї в Запорізькій області».

Для сімей даної категорії щомісячно проводяться семінари з питань пошуку роботи. Для категорії батьків багатодітних сімей, згідно плану роботи центрів зайнятості, здійснюється бронювання робочих місць на підприємствах області. Ці особи залучаються до громадських робіт як за рахунок підприємств, так і за рахунок фондів, центрів зайнятості. Таким чином близько 500 сімей області вирішили питання працевлаштування.

З метою сприяння працевлаштування даної категорії центри зайнятості населення направляють бажаючих на курсове навчання в м. Запоріжжя.

Проводяться заходи щодо забезпечення зайнятості підлітків та молоді з багатодітних та неповних сімей під час канікул в учнівських виробничих бригадах, таборах відпочинку.

За результатами зустрічі Президента України з представниками бізнесових структур та для залучення соціально відповідального бізнесу до вирішення проблем багатодітних сімей, з метою привернення більшої уваги до проблем вищезазначених сімей внесено доповнення до розпорядження голови облдержадміністрації від 26.03.2007 № 111 «Про затвердження заходів щодо підтримки сім'ї в Запорізькій області на період до 2010 року».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році