Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада боротиметься з необґрунтованим підвищенням цін

15 січня 2008 - 11:19

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Міністра аграрної політики Юрія Мельника, яка була присвячена напрацюванню заходів по боротьбі з необґрунтованим підвищенням цін на хлібобулочні вироби.

Юрій Мельник підкреслив, що у держави є достатньо можливостей та ресурсів, щоб завадити необґрунтованому підвищенню цін на хлібобулочні вироби. Зокрема, найближчим часом будуть проведені товарні інтервенції борошна або зерна з Держрезерву та Аграрного фонду. Цієї п'ятниці представники регіонів зберуться у рамках робочої групи в Міністерстві аграрної політики, щоб визначити механізм інтервенцій.

За підсумками селекторної наради Олександр Бережний дав доручення відповідним підрозділам облдержадміністрації: підготувати письмові пропозиції щодо внесення змін до актів Кабінету міністрів, які визначають регулювання цін на продукти харчування, надати пропозиції щодо підготовки меморандуму, який планується підписати з хлібопекарями області.

- Сьогодні Президент України, Кабінет Міністрів роблять все, щоб навести порядок на ринку хліба. Обласна виконавча влада не може стояти осторонь цієї роботи - ми робили і робитимемо все можливе, щоб жителі Запорізької області мали якісний хліб за обґрунтованими цінами, - наголосив Олександр Бережний.

За даними Головного управління економіки ОДА, станом на 12 січня 2008 року Запорізька область серед інших регіонів України за рівнем роздрібних цін на хліб посідає відповідно: хліб з борошна вищого ґатунку – 11 місце (на 29.12.2007 – 12-13 місця), хліб з борошна першого ґатунку – 7-9 місця (на 29.12.2007 – 3 місце), хліб житньо-пшеничний – 8 місце (на 29.12.2007 – 3-4 місця), борошно пшеничне вищого ґатунку – 18 місце (на 29.12.2007 – 16 місце).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році