Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Абітурієнтам на замітку

14 січня 2008 - 16:53

На виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в Україні» в області проводиться підготовча робота до реалізації чергового етапу впровадження зовнішнього оцінювання випускників закладів системи загальної середньої освіти.

У 2008 році передбачено проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень з 11 предметів: української мови та літератури, зарубіжної літератури, історії України, всесвітньої історії, математики, біології, фізики, хімії, географії, основ економіки та основ правознавства. Із зазначених предметів вступні випробування у вищих навчальних закладах НЕ ПРОВОДЯТЬСЯ.

Для того, щоб вступити у 2008 році до вищого навчального закладу, абітурієнтам НЕОБХІДНО взяти участь у ЗНО. Учасниками зовнішнього незалежного оцінювання можуть бути громадяни України, інших держав, особи без громадянства, які зареєструвалися для проходження тестування у порядку та терміни, визначені Українським центром оцінювання якості освіти.

Реєстрація випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2008 року здійснюється з 1 листопада 2007 року по 20 люте 2008 року за місцем їх навчання на визначених пунктах реєстрації, а випускників загальноосвітніх навчальних закладів попередніх років випуску, а також учнів, студентів професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації здійснюється за місцем їх проживання, у єдиному в межах району (міста) пункті реєстрації. В області створено 25 єдиних та 385 шкільних пунктів реєстрації.

Особа, яка виявила бажання зареєструватися для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, має особисто звернутися у встановлені терміни до відповідального за пункт реєстрації та подати такі документи:

  • паспорт (для осіб, яким на момент закінчення реєстрації не виповнилося 16 років – свідоцтво про народження);
  • документ про повну загальну середню освіту (для випускників загальноосвітніх навчальних закладів минулих років);
  • довідку з місця навчання (для учнів професійно-технічних та студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, які ще не можуть пред'явити документ про повну загальну середню освіту).

Реєстраційні дані особи, яка бажає взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, вносяться до програми реєстрації, за допомогою якої формується заява-реєстраційна картка, що роздруковується у двох екземплярах. Реєстрація вважається здійсненою після перевірки та підписання особою обох примірників заяви-реєстраційної картки. Перший примірник залишається у відповідального за реєстрацію та в подальшому надсилається до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти, другий – залишається в особи, яка реєструється.

Особа, яка зареєструвалася для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, має право в межах встановленого терміну реєстрації внести зміни до реєстраційних даних. Для цього вона повинна звернутися до пункту попередньої реєстрації, надавши паспорт та другий примірник заяви-реєстраційної картки. Після внесення необхідних змін до програми реєстрації формується нова заява-реєстраційна картка, що роздруковується у двох екземплярах. Перший примірник залишається у відповідального за реєстрацію, другий – надається особі, яка реєструється. Недійсні заяви-реєстраційні картки знищуються відповідальним за реєстрацію.

К ожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання має можливість пройти у 2008 році тестування з трьох навчальних предметів: української мови та літератури (обов'язково) та одного-двох предметів за вибором із перелічених раніше.

У 2008 році результати зовнішнього незалежного оцінювання, підтверджені сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти:

зараховуються як результати державної підсумкової атестації на бажання випускників за курс повної загальної середньої освіти з української мови та літератури, математики, історії України зараховуються як вступні випробування при прийомі на навчання до вищих навчальних закладів за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста та бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямування).

Куди звернутися за детальнішою інформацією?

  • Український центр оцінювання якості освіти - testportal.com.ua;
  • Сімферопольський регіональний центр оцінювання якості освіти – rs.simferopol@testportal.com.ua , контактний телефон: 8(0652) 547-649, 601-967;
  • Управління освіти і науки облдержадміністрації - osvita.zp.ua, контактний телефон: 8(061) 239-07-66;
  • Запорізький регіональний інформаційно-аналітичний центр моніторингу якості освіти та зовнішнього тестування при обласному інституті післядипломної педагогічної освіти – контактний телефон: 8(0612) 34-65-52.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році