Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Газопроводи повинні належати державі

11 січня 2008 - 16:56

Під час засідання за участю начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Олега Марголіна, голів райдержадміністрацій, представників місцевих громад, ВАТ «Запоріжгаз» розглянуто стан передачі місцевими органами влади газопроводів до державної власності, а саме - на баланс ВАТ «Запоріжгаз». Нагадаємо, що контрольний пакет акцій цього підприємства належить державі.

На сьогодні, з 6 тисяч розподільчих газопроводів області, 1117 ще не передано на баланс ВАТ «Запоріжгаз», що, на думку головного інженера підприємства Сергія Морозова, опосередковано відбивається на безпеці газорозподільчої системи області. Лише передача на утримання трубопроводів «Запоріжгазу» здатна гарантувати безпечне використання газових мереж, впевнений фахівець.

- Деякі звинувачують наше підприємство в тому, що ми, мовляв, «наживаємось» за рахунок чужих інвестицій. Насправді це зовсім не так, - пояснив сутність питання Сергій Морозов. – Згідно діючого законодавства, всі без виключення газопроводи, як об'єкти підвищеної безпеки, повинні належати державі, яка управляє цим техногенним комплексом. Для цього в нашій країні створено спеціалізовані підприємства газового господарства, які експлуатують систему газопостачання. Підкреслюю, ми лише балансоутримувачі, нам не належить жодна «труба». Власником газопроводу після його передачі є виключно держава. Окрім цього, прийняті на баланс мережі не входять до статутного фонду ВАТ «Запоріжгаз» і не підлягають приватизації, - зазначив головний інженер ВАТ «Запоріжгаз».

Водночас учасники засідання відзначили, що діючим законодавством недостатньо врегульовані питання щодо передачі до державної власності газогонів, до спорудження яких залучалися кошти приватних осіб. Тому одним з рішень комісії стало доручення юридичному відділу ВАТ «Запоріжгаз» підготувати аналітичну довідку для місцевих органів влади, яка зокрема, міститиме пропозиції щодо відшкодування витрачених населенням коштів та абонентів, що під'єднуються до газопроводів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році