Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Позитивна тенденція у поверненні боргів є, але не всюди

28 листопада 2007 - 15:36

Це констатував на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

Відкриваючи засідання комісії, М. Фролов зазначив, що в області спостерігається позитивна тенденція щодо погашення боргів із заробітної плати. На перше листопада сума боргу за всіма статистичними групами підприємств склала 24,1 млн. грн. Протягом жовтня вона зменшилась на 800 тисяч гривень. Але вісім територій, навпаки, борги наростили, а значить не виконали протокольних доручень. Їхні керівники запрошені на засідання комісії.

Мелітопольські підприємства, зокрема, АТП 082803 і ВАТ «Рефма» взяли на себе зобов'язання вирішити проблему до середини грудня. Представники Вільнянської та Куйбишевської районних виконавчих органів влади просять прокуратуру втрутитись у справу повернення боргів ТОВ «Велес» (Вільнянськ) та ВАТ «Куйбишевський маслозавод». Керівники зазначених трудових колективів ігнорують будь-які вимоги місцевих органів влади.

Проблемним залишається питання погашення боргів у Токмацькому механічному технікумі. Наданий графік погашення заборгованості фактично не вирішує проблеми, оскільки не гарантує своєчасну виплату поточної заробітної плати.

Залишається складною ситуація щодо відшкодування витрат на виплату пенсій науковим працівникам. Нині 62 підприємства повинні відшкодувати кошти на виплату підвищеного розміру пенсій 1082 науковим працівникам - пенсіонерам. Найбільше зростання заборгованості допущено у Ленінському, Комунарському, Орджонікідзевському районах Запоріжжя. А ВАТ «Орсільмаш» навіть і не розпочинало розраховуватися з боргами.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів