Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кожен інвалід, який бажає працювати, працює

27 листопада 2007 - 15:39

Згідно Закону «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» на будь-якому підприємстві, незалежно від форми власності, повинні працювати 4% інвалідів. Якщо підприємство не дотримується такої квоти, воно платить певну суму адміністративно-господарських санкцій до держбюджету. Кошти акумулюються на рахунках Фонду, а потім використовуються для забезпечення інвалідів роботою, поінформував журналістів Володимир Прокоф'єв.

В області 4672 суб'єкти господарювання повинні виконувати вищезазначений закон. На 3293 підприємствах цих вимог дотрималися.

У нашому регіоні, за словами В. Прокоф'єва, нині працюють понад 18 тисяч людей з фізичними вадами або кожен п'ятий інвалід. Це найвищий показник в країні. Всі, хто бажає мати роботу, звертаються до обласного відділення, де роблять усе можливе, щоб задовольнити їхнє бажання, - запевняє керуючий Фондом.

Без проблем проходить працевлаштування інвалідів на «Запоріжсталі», «Мотор Січі», «Запоріжтрансформаторі». Важче – на КП «Водоканал», «Запоріжкоксі», сталепрокатному заводі.

Запорізьке обласне відділення Фонду та обласний центр зайнятості систематично проводять спільні заходи, спрямовані на активізацію роботи з людьми, котрі мають інвалідність, та з роботодавцями, які пропонують вакансії із зарплатою не менше 1000 гривень. Про допомогу у здобутті тієї чи іншої спеціальності інвалідами турбується сам Фонд. У регіоні діє обласна програма розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів