Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Оцінюю кримський інвестиційний форум як захід загальнонаціонального значення, надзвичайно корисний для розвитку економіки країни в цілому»

26 листопада 2007 - 19:07

25 листопада у Ялті розпочав роботу Міжнародний інвестиційний форум «Майбутнє Криму». Організаторами заходу, як повідомляє прес-служба Ради міністрів АРК, є Верховна Рада, Рада міністрів та міністерство економіки АР Крим. На форумі представлено інвестиційні проекти з усіх регіонів автономії та ділові пропозиції щодо співпраці з регіонів України. У роботі форуму взяв участь голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко. Глава області дав високу оцінку цьому представницькому заходу і, зокрема, зазначив:

- Велику увагу на Форумі було приділено обговоренню спільної з кримською владою програми проведення Ялта – Prime - ралі 2008. Ялта Ралі має всі шанси стати українським аналогом Ралі Монте-Карло. Передумови для цього є: рівень організації з кожним роком все більше наближається до світового, наступного року гонка знову отримає підвищений статус. Очікується до 200 тисяч глядачів. Організатори налаштовані оптимістично і обіцяють проведення етапу Чемпіонату Світу в Ялті вже через декілька років. Створити можливості для реалізації даного проекту можливо за рахунок залучення іноземних інвестицій в туристичну галузь АР Крим: будівництво і обслуговування автодоріг, готельний бізнес, рекреаційні об'єкти, розважальні комплекси.

В рамках форуму, - продовжив Євген Червоненко, - нами обговорено комплекс заходів щодо забезпечення безпеки руху на трасі Москва-Сімферополь, велика частина якої проходить через Запорізьку область. В ході свого виступу я говорив про необхідність відродження проекту, який я ініціював ще перебуваючи на посаді міністра транспорту. Мова йде про створення платної альтернативної автомагістралі від Сімферополя до Ялти з будівництвом тунеля через Ай-петрі. Це дасть могутній поштовх до розвитку Великої Ялти і появі нових інвестиційних можливостей для півострова. Адже в цьому випадку Крим отримає статус курорту вищої категорії. Одна з умов отримання такого статусу – час на поїздку з аеропорту до Ялти не повинен перевищувати сорока хвилин. Оцінюю кримський інвестиційний форум як захід загальнонаціонального значення, надзвичайно корисний для розвитку економіки країни в цілому, - наголосив глава області.

Також сьогодні голова облдержадміністрації Євген Червоненко та голова Ради міністрів АР Крим Віктор Плакида підписали протокол № 3 щодо співпраці у 2008-2009 роках між Запорізькою областю та АР Крим. Цей документ буде реалізовано в рамках раніше ухваленої Угоди про міжрегіональну співпрацю АР Крим та Запорізької області у економічній, науково-технічній та гуманітарній сферах. Після підписання протоколу Євген Червоненко наголосив:

- Ніхто згори нас не примушував підписувати подібну угоду з владою Криму – цього вимагали надзвичайно позитивні тенденції, що склалися у сфері співпраці між нашими регіонами. Крим має найвищий показник внутрішнього товарообігу саме із Запорізькою областю. У нас є загальні проблеми, що вимагають узгоджених рішень. Це, в першу чергу, питання екологічної і техногенної безпеки. Недавнє стихійне лихо це в черговий раз довело. Характер збитків, завданих нашому Бердянську і населеним пунктам кримського узбережжя, був ідентичним. Підходи до ліквідації наслідків стихії також були схожими. Для нас було дуже важливо обмінятися досвідом.

Запорізький регіон в екологічному плані – найбільш забруднений в Україні. Враховуючи відсутність завантаження кримських оздоровниць по завершенні сезону відпочинку, ми домовилися про прийом в лікувальних установах Криму запорожців, перш за все дітей, на пільгових умовах.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів