Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стратегічна робота на реальний результат

26 листопада 2007 - 14:32

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальцева за участю заступника голови облради Леоніда Анісімова відбулось чергове засідання робочої групи з розробки проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року.

Учасники засідання домовились зменшити кінцевий варіант тексту Стратегії із 160 до 100 сторінок, а також внести зміни до технічного завдання. «Скорочений» варіант Стратегії складатиме, орієнтовно, 10% від повного тексту документу.

- «Скорочена версія» починається з формулювання Бачення майбутнього Запорізької області та трьох стратегічних пріоритетів розвитку регіону. Кожен з цих стратегічних пріоритетів розгортається в операційні цілі – від 5 до 8 цілей, які конкретизуються у вигляді операційних дій, - розповіла керівник робочої групи з розробки регіональної стратегії, завідувачка кафедри економічної кібернетики та статистики Запорізького Гуманітарного Університету «ЗІДМУ» Людмила Сергєєва. За її словами, Стратегія складатиметься з чотирьох розділів: Потенціал області; Бачення майбутнього, місія та спільні цінності; Основні пріоритети майбутнього розвитку області; Механізми реалізації Стратегії (організаційні, фінансові та методичні).

- Це повинен бути документ, який сформулює цілком конкретні заходи, які ми здатні виконати та які ми виконаємо в наступні сім років. Ми готуємо реальний план конкретних дій до 2015 року, який допоможе отримати нам реальний результат, - наголосив Володимир Кальцев.

Нагадаємо, що розробка Стратегії регіонального розвитку Запорізької області відбувається в рамках проекту «Регіональне врядування та розвиток» (додаткову інформацію про проект можна отримати на сайті www.rgd.org.ua) за сприянням Канадського інституту урбаністики та підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку. Під час реалізації проекту було сформульоване Бачення майбутнього Запорізької області:

Запорізький край – історико-культурна столиця південно-східного регіону України, екологічно безпечний, інвестиційно привабливий з розвинутим індустріальним та аграрним комплексами, високим науково-освітнім потенціалом, розвинутим курортно-туристичними послугами. Громади області самодостатні, здатні до самоуправління. Забезпечений високий рівень життя населення, відповідний соціальний захист та рівні можливості для всіх.

Це бачення разом з трьома пріоритетами розвитку ляже в основу Стратегії розвитку області до 2015 року , який визначить напрямок розвитку області до 2015 року. Остаточний варіант Стратегії буде винесено на сесію обласної ради для його затвердження. Згодом має бути підготовлено відповідну угоду між Запорізькою областю та Кабінетом міністрів України, яка надасть реальні фінансові можливості для реалізації пріорітетів розвитку області, визначених Стратегією.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів