Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Особливості вступної кампанії до вузів у 2008 році

23 листопада 2007 - 15:37

Останнє десятиріччя характеризується у галузі освіти пошуком нових підходів до оцінювання результатів навчання та проведенням міжнародних порівняльних досліджень.

Як свідчить аналіз світового досвіду, в більшості розвинутих країн (Австрія, Австралія, Велика Британія, Болгарія, Італія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Португалія, Росія, США, Франція тощо) саме зовнішнє тестування є інструментом об'єктивного вимірювання знань учнів.

В Україні нині теж створена і удосконалюється модель зовнішнього тестування (ЗТ) випускників навчальних закладів і запроваджується поетапно.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від 13 липня 2007 року № 607 «Про проведення у 2008 році зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів» зовнішнє тестування є єдиним безальтернативним способом вступу до вищих навчальних закладів України. У 2008 році передбачено проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень з 11 предметів: української мови та літератури, зарубіжної літератури, історії України, всесвітньої історії, математики, біології, фізики, хімії, географії, основ економіки та основ правознавства. Із зазначених предметів вступні випробування у вищих навчальних закладах не проводяться.

Для того, щоб вступити у 2008 році до вищого навчального закладу, абітурієнтам необхідно взяти участь у ЗНО. Учасниками зовнішнього незалежного оцінювання можуть бути громадяни України, інших держав, особи без громадянства, які зареєструвалися для проходження тестування у порядку та терміни, визначені Українським центром оцінювання якості освіти.

Право на проходження зовнішнього незалежного оцінювання мають:

  • учні (студенти) випускних класів (курсів) навчальних закладів системи загальної середньої освіти, які планують у 2008 році вступати до вищих навчальних закладів;
  • особи, які мають повну загальну середню освіту та планують вступати у 2008 році до вищих навчальних закладів.

Олександр Вєрозубов звернув увагу присутніх, що реєстрація випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2008 року здійснюється вже з 1 листопада 2007 року до 20 лютого 2008 року за місцем їх навчання на визначених пунктах реєстрації, а випускників загальноосвітніх навчальних закладів попередніх років випуску, а також учнів, студентів професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації здійснюється за місцем їх проживання, в єдиному в межах району (міста) пункті реєстрації.

В області створено 25 єдиних та 385 шкільних пунктів реєстрації. Детальну інформацію щодо кожного такого пункту можна отримати на сайті управління освіти і науки облдержадміністрації: osvita. zp.ua

Особа, яка виявила бажання зареєструватися для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, має особисто звернутися у встановлені терміни до відповідального за пункт реєстрації.

Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання повинен пройти у 2008 році тестування з трьох навчальних предметів: української мови (обов'язково) та одного-двох предметів за вибором із перелічених раніше.

Куди звернутися за детальнішою інформацією?

  • Український центр оцінювання якості освіти - testportal.com.ua;
  • Сімферопольський регіональний центр оцінювання якості освіти – rs.simferopol@testportal.com.ua, контактний телефон: 8(0652) 547-649, 601-967;
  • управління освіти і науки облдержадміністрації - osvita.zp.ua, контактний телефон: 8(061) 239-07-66;
  • Запорізький регіональний інформаційно-аналітичний центр моніторингу якості освіти та зовнішнього тестування при обласному інституті післядипломної педагогічної освіти – контактний телефон: 8(0612) 34-65-52.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів