Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Спільна молитва за мир та перемогу

5 квітня 2017 - 14:29

2 квітня у Запоріжжі керівники та представники різних релігійних конфесії взяли участь у спільній міжконфесійній молитві за мир в Україні. На площі Героїв революції гідності відбулася спільна молитва, у якій взяли участь єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій  Української православної церкви Київського патріархату, єпископ Харківсько-Запорізької  дієцезії Римсько-католицької церкви Ян Собіло, настоятель громади Вірменської Апостольської церкви отець Юсик Нуриджанян, керівники протестантських церков Запоріжжя, представники різних релігійних громад. 

Усі представники церков підносили свої прохання до Бога у вигляді молебню, під час якого прочитали молитви. Священнослужителі просили Всевишнього про перемогу, звільнення заручників в Росії, Криму та на Донбасі, про мир у Україні. Лунали побажання здоров`я українським воїнам, міцності державі та її народові. Основною темою всіх молитов було прохання  про завершення війни. Священики благословили всіх присутніх на молебні та закликали віруючих зробити все можливе, щоби молитва не тільки пролунала, але й дійшла до Бога - 3 квітня оголошено всеукраїнський піст для посиленого прохання Господа дарувати Україні перемогу. Окремо в цей вечір помолилися за всіх, хто загинув за волю й свободу нашої країни. 

Нагадаємо, що молебень за перемогу та мир в Україні організовано з ініціативи Всеукраїнської Ради церков та релігійних організацій. Відповідний текст  підписали представники 9 з 18 конфесій в Україні. Спільна молитва пройшла у столиці та багатьох містах країни. Фактично вся Україна об'єдналася в молитві за перемогу і мир. В нашому місті спільну молитву організувала Духовна Рада християнських церков Запоріжжя за сприяння Департаменту  культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації, а її учасниками стали сотні запоріжців та гостей міста. 

Читайте також