Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для успішної роботи з відбору громадян на військову службу за контрактом необхідно об’єднати зусилля

30 березня 2017 - 13:44

Про стан проходження кампанії з відбору громадян  на військову службу за контрактом у Збройних Силах України йшлося під час обласної селекторної наради, яку провела заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації  Зінаїда Бойко.  

За даними обласного військового комісаріату, планове завдання для Запорізької області щодо відбору кандидатів для комплектування посад рядового та сержантського складу на перший квартал становить 640 осіб. Уклали контракти  480   жителів області  або  75% від плану. 

Понад 100% виконали план у Вільнянському (115%) та Розівському (112,5%) районах. Стовідсотково виконали доведені показники в Оріхівському, Бердянському, Якимівському районах та м. Токмак. 

При цьому виконали планове завдання  менше ніж на 50% у Чернігівському та Великобілозерському районах області, а також у Вознесенівському, Дніпровському та Хортицькому районах м. Запоріжжя.

- Наразі план виконано на 75%. Проте поставлену задачу на перший квартал необхідно виконати в повному обсязі, на це залишились лічені дні. Необхідно докласти всіх зусиль, щоб виправити ситуацію. І не треба шукати винних, а час об’єднати зусилля.  Насамперед, необхідно активізувати співпрацю з центрами зайнятості, де на обліку стоїть велика кількість безробітних, бо є інформація, що ресурс у центрах зайнятості використовується неефективно. У жодному разі не можна збавляти темпів роботи, необхідно спрямувати всі зусилля та налагодити дієву співпрацю, - зазначила Зінаїда Бойко. 

За словами представників військових комісаріатів, виконання поставленої задачі ускладнюється тим, що багато хто з кандидатів не придатний до служби за станом здоров’я, а також певна кількість потенційних кандидатів поїхала працювати та жити в іншу місцевість чи за кордон.

 


 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі