Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Люди з добрим і чуйним серцем

1 листопада 2007 - 16:58

«Кожному, хто працює в соціальній сфері, близькі і зрозумілі поняття чуйності та милосердя, щирості, людяності, самовіддачі, бажання творити добро», - так почав свій виступ перед присутніми в залі заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

Працівники системи органів праці та соціальної політики (а це 7,8 тисячі осіб) здійснюють державну підтримку тих громадян, які належать до найбільш вразливих верств: ветеранів війни та праці, багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей-сиріт та бездомних, опікуються питаннями соціально-трудових відносин, зайнятості, оплати праці, охорони праці та безпеки життєдіяльності населення, забезпечують подальший розвиток співробітництва між сторонами соціального діалогу, призначенням пенсій, державної допомоги, субсидій, контролюють дотримання соціального законодавства.

Одним з пріоритетних напрямків діяльності органів соціальної сфери є ліквідація заборгованості із заробітної плати, підвищення доходів населення.

В регіоні діє обласна програма “Назустріч людям”, спрямована на соціальну підтримку ветеранів війни, праці, інвалідів та інших малозабезпечених громадян. На її виконання цього року передбачено 1,7 млн. грн.

У вересні затверджено нову обласну програму розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями, психічними захворюваннями та розумовою відсталістю на 2007 - 2011 роки, прийнято рішення про створення обласного Центру реабілітації дітей-інвалідів.

Важливим чинником державної політики також є правовий та соціальний захист дітей.

В області проживає 4,6 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 2830 перебувають під опікою громадян, 128 дітей усиновлено.

Діє 59 прийомних сімей та 5 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 126 дітей, у 4 притулках області перебуває 1008 дітей.

Держава у своїй соціальній політиці перейшла до створення суспільства рівних можливостей, де кожен громадянин, від новонародженого до ветерана, відчуватиме себе під її опікою.

Система органів соціальної сфери гідно виконує свою місію і здатна з честю реалізувати всі нові завдання, якими б складними вони не здавалися. Тому серед нагороджених грамотами облдержадміністрації та обласної ради були не одиниці, а кілька десятків тих, хто віддав соціальній сфері не один рік копіткої праці.

(Підсумки діяльності соціальної сфери області – у дод. файлі)

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 47Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів