Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

90 років - на варті інтересів суспільства

26 жовтня 2007 - 14:10

Перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Олександр Бережний, ректор Запорізького національного університету Сергій Тимченко  взяли участь у міжвузівській науково-практичній конференції „Запорізька правда” (1917-2007): погляд крізь роки” та привітали колектив газети з її 90-літнім ювілеєм. Вітання також надіслав відомий в Україні літератор і політик Володимир Яворівський.

Головний редактор „Запорізької правди” Алла Кобинець, виступаючи перед студентами журналістського факультету, розповіла про майже столітню історію видання. Вона констатувала, що історія „Запорізької правди” відображає непросту, водночас трагічну та героїчну минувшину нашого краю та країни. Газета стала кузнею не лише журналістських кадрів області, а й державних управлінців – менеджерів вищої ланки. Так, колишній літературний редактор „Запорізької правди” Володимир Яворівський став відомим всій країні літератором та політиком. Працюючи у мартенах „Запоріжсталі”, про проблеми металургів до газети дописував нинішній перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний.

- „Запорізька правда” завжди розповідала про всі наші досягнення та звертала увагу на існуючі проблеми, - відзначив Олександр Бережний. – Газета ніколи не рядилася в жовтий колір медіа-одноденок. Тому дуже важливо, що ми відстояли це непересічне для області видання від недоречної ідеї „роздержавлення”. Отже, газета буде жити, кращі зі студентів прийдуть до неї, щоб пройти цю прекрасну фахову школу та радувати читачів новими оригінальними матеріалами.

Саме газети „з історією”, що є носіями високих журналістських стандартів, формують демократичні традиції та сприяють контролю суспільства над владою, відзначали на конференції інші доповідачі.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів