Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вінець хліборобського року

24 жовтня 2007 - 15:41

Незважаючи на вкрай несприятливі погодні умови, аграрії області зробили все можливе, щоб виконати всі роботи в оптимальні строки. Практично завершено збирання круп'яних культур, триває лише збирання пізніх зернових та технічних культур. Зяблевий обробіток ґрунту наближається до завершення. Але найбільше радує те, що озимий клин цього року вдалося довести до 110% від запланованого. Посіяли в оптимальні терміни, насіння відмінної якості лягло у вологий грунт. Добрив теж вдосталь.

«Все це вселяє надію на хороший урожай наступного року», - зазначив Валерій Черкаска. Обласна виконавча влада ставить перед собою, за словами заступника керівника регіону, амбіційне завдання – зібрати найвищий врожай зернових за всі роки незалежності і подолати 2-мільйонний рубіж. Для цього в області повним ходом йде робота з придбання нової техніки, освоєння нових технологій сільськогосподарського виробництва. Голова облдержадміністрації Євген Червоненко доручив керівництву галузі зосередити особливу увагу на відновленні системи зрошування. Цього року зрошувальні площі в області вже збільшились удвічі – до 55 тисяч гектарів. Наступного року планується довести їх до 100 тис. га. Для цього треба провести інвентаризацію зрошувальної мережі і передати її ефективним сільгоспвиробникам, придбати техніку, яка зменшить залежність від примх погоди.

Але не лише про галузь рослинництва болить голова у обласної виконавчої влади. Керівництво облдержадміністрації шукає шляхи інвестування в тваринництво. Для тих, хто захоче вкласти власні кошти у цю галузь, область готова надати в оренду землю для будівництва переробного комплексу.

Важливим нині є і питання продажу зерна в Держрезерв та Аграрний фонд. На сьогодні завдання виконано відповідно на 33 і 55 відсотків.

За підсумками дев'яти місяців 2007 року в аграрному секторі економіки немає заборгованості із заробітної плати. Це вперше за останні 16 років. А були часи, коли цей показник сягав 40 мільйонів гривень. Орендатори повністю натуроплатою розрахувались за паї, у грошовому еквіваленті це буде зроблено за тиждень – другий.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів