Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Студенти та школярі взяли участь в обговоренні 500-річчя Реформації

1 березня 2017 - 08:52

Студенти та школярі взяли участь
в обговоренні 500-річчя Реформації

28 лютого у Центрі національних культур „Сузір’я” Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки пройшов „круглий стіл” присвячений відзначенню в Україні 500-річчя Реформації. Захід пройшов за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації. Учасниками заходу стали керівники протестантських релігійних громад міста, школярі та студенти ЗНТУ.

Учасників та гостей свята привітали керівник Центру національних культур „Сузір’я” Ольга Назаренко та представник Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Олена Піддубна.

Із доповідями про історичне значення  Реформації для Європи та всього світу виступили учні 10 класу Володимирівського НВК „Успіх” Оксана Ходак, Роман Ледней та Софія Крамарець. Вони повідомили також, що у навчальному закладі планується відкрити музей, присвячений історії перебування менонітів у Запорізькій області, зокрема у їхньому селі, яке тоді мало назву Кронсвейде.

Яків Бринза, пастор церкви „Відродження” та представник обласного оргкомітету з відзначення 500-річчя Реформації, розповів про актуальність такого поняття як реформація зараз. Із доповідями також виступили голова Церковної ради Євангельської менонітської громади Борис Леткеман та викладач Запорізького Біблейського коледжу Кен Сірз. Вони розповіли молодим людям про історичні, економічні, політичні причини Реформації та  важливість духовного життя в сучасному світі.

Кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та політології ЗНТУ Владислав Волобуєв зупинився на історичних аспектах  та паралелях подій 500-річної давнини та сучасної історії. 

Читайте також