Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький край – приклад толерантного співіснування різних релігійних конфесій

23 жовтня 2007 - 15:21

Захід відбудеться 26 жовтня у Запорізькій державній інженерній академії. У ньому візьмуть участь науковці, богослови, священнослужителі, представники громадських організацій та релігійних конфесій з 10 міст України.

Толерантність, на жаль, ще не є нормою життя в українському суспільстві і релігійних відносинах зокрема. Як зазначив на брифінгу завідувач сектору з питань діяльності релігійних організацій управління внутрішньої політики облдержадміністрації Олександр Клемешин, наш край вже протягом другого десятиліття показує приклад терпимого ставлення до людей різного віросповідання. Отець Ян Собіло – генеральний вікарій Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-католицької Церкви вже кілька років поспіль у новорічні свята проводить тиждень спільної молитви всіх християн. Церковна рада євангелійсько-менонітської громади, як розповів на брифінгу її представник Борис Леткеман, п'ять років надає благодійну допомогу одиноким людям похилого віку, не цікавлячись при цьому, якої вони віри.

Завідувач кафедрою філософії ЗДІА, заступник голови оргкомітету конференції пан Калюжний наголосив, що сьогодні головне у роботі з молоддю, яка перебуває в духовному пошуку, - допомогти їй самовизначитись, але не за рахунок пригнічення інших.

На свободі релігії та національній ідентичності зосередив увагу журналістів голова обласної організації ХДПУ Борис Капцан.

Про те, що дана конференція допоможе знайти шляхи подолання людської нетерпимості хоча б у міжрелігійних стосунках, а значить, зробить крок до досягнення повної толерантності у суспільстві, висловив сподівання отець Андрій – настоятель храму Святого архістратига Михаїла УГКЦ.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів