Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Система цивільного захисту області готова до виконання завдань

10 лютого 2017 - 13:54

Підбиття підсумків роботи органів управління з питань цивільного захисту у 2016 році та визначення основних завдань на 2017 рік відбулося на зборах керівного складу цивільного захисту області, які провів заступник голови облдержадміністрації (стажування) Володимир Тоцький.

Виступаючи з доповіддю, директор Департамену з питань цивільного захисту населення   облдержадміністрації Володимир Шлея зазначив, що план  заходів щодо цивільного захисту області у звітному році в основному виконано.

Для підвищення готовності органів управління, сил та засобів до здійснення практичних дій проведено чотири командно-штабні навчання в м. Енергодар, Василівському, Гуляйпільському та  Більмацькому  районах.

Також відбулося практичне тренування с органами управлуння та силами Пологівського району щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на залізничному транспорті.  

Загалом протягом 2016 року в науково-методичному центрі цивільної оборони області пройшли навчання 3435 осіб.

Для укриття населення в области створено фонд захисних споруд у кількості 697 (у тому числі 328 сховищ и 369 протирадіаційних укриттів),  з них: готові до використання 61 (8,8 %); обмежено готові 479 (68,7 %); не готові 157 (22,5 %).  

Краще  робота по утриманню захисних споруд проводиться в містах Енергодар, Запоріжжя, Чернігівському, Василівському, Токмацькому, Приморському  та Новомиколаївському районах.

Найбільше не готові до використання захисних споруд у Бердянському, Пологівському районах та м. Токмак.

На сьогодні в області нараховується 31 хімічно небезпечне підприємство, де зберігається та використвується в технологічному процесі понад 4 тис. тонн хімічно небезпечних речовин.

Персонал цих об’єктів  забезпечений промисловими протигазами на 99,6 %. Натомість забезпечення працівники підприємств, розташованих у зоні можливого хімічного забруднення, забезпечені засобами захисту лише на 9,6%.

Система централізованого оповіщення області в 2016 році перевірялася 12 разів, у тому числі 4  -  з включенням сирен. Загалом система здатна виконувати покладені на неї завдання. Та оскільки вона працює орієнтовно з 1960 року і досі її модернізація не проводилася, існує низка недоліків. На їх усунення в 2017 році планується виділити з обласного бюджету 640 тис. грн.

Крім цього, відповідно до програми подальшого нарощування обласного матеріального резерву на 2017 рік запланована сума 1 млн. 100 тис. грн.. на придбання шиферу, пально-мастильних матеріалів, засобів забезпечення аварійно-рятувальних робіт, спецодягу тощо.

Учасники зборів також обговорили основні задачі на 2017 рік, визначені наказом керівника територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту - голови облдержадміністрації "Про затвердження Плану основних  заходів цивільного захисту Запорізької області на 2017 рік".

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги