Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готує наступні гуманітарні вантажі для жителів Авдіївки (оновлено)

3 лютого 2017 - 19:00

Облдержадміністрація на днях відправила допомогу, необхідну жителям Авдіївки. Під час передачі гуманітарної допомоги запорізька делегація потрапила під обстріл, в результаті якого є загиблі та поранені. Проте  делегація від Запорізької області не постраждала. Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан, який супроводжував гуманітарний вантаж від обласної влади.

- Завдяки голові облдержадміністрації Костяниту Брилю  до складу групи було включено силовиків. Злагоджені дії наших представників  СБУ дозволили  вберегти життя близько 70 мирних громадян та членів запорізької делегації, - зазначив посадовець.

Під час розвантаження гуманітарного вантажу в м. Авдіївка був обстріляний район загальноосвітньої школи №2 та стадіон «Хімік», де також було розгорнуто пункт життєзабезпечення ГУ ДСНС у Донецькій області. Під обстріл потрапив автомобіль донецьких рятувальників, унаслідок чого начальник державного пожежно-рятувального загону № 15 м. Авдіївка підполковник служби цивільного захисту отримав осколкове поранення в живіт. Він був доставлений до Авдіївської міської лікарні, прооперований та перевезений до реанімаційного відділення військового шпиталю у м. Покровськ. Водій аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Донецькій області загинув.

- Коли почався обстріл, працівники СБУ оперативно евакуювали громадян у підвал школи. Обстріли тривали з вечора  до п’ятої ранку. Розвантаження гуманітарного вантажу було продовжено лише наступного дня. Ми одні з перших, хто зміг доставити допомогу жителям Авдіївки. Можна сказати, що ця біда об’єднала людей, вони допомагають один одному та намагаються виживати у скрутних умовах, тому їм вкрай необхідна допомога. Ми й надалі будемо  підтримувати жителів цього міста. Крім цього, Запорізька область готова прийняти евакуйованих дітей, матерів та людей похилого віку, для них у регіоні підготовлено всі умови, - запевнив Ігор Мещан.

Завтра, 4 лютого, другий гуманітарний вантаж буде відправлятися з обласного центру на перетині вул. І. Сікорського (колишня вул. Куйбишева) та траси Харків-Сімферополь. До Авдіївки планується відправити шість фур будівельних матеріалів, зокрема цемент, щебінь, цеглу, пінобетон, рубероїд тощо для відновлення соціальних об’єктів та інфраструктури. Третій гуманітарний вантаж буде відправлено вже у понеділок, 6 лютого. Формування гуманітарної допомоги триває, до збору необхідних речей можуть долучитися всі бажаючі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги