Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програмою державних субсидій охоплено цього року в п’ять разів більше сімей, ніж торік

17 жовтня 2016 - 13:48

Стан забезпечення призначення субсидій на послуги ЖКГ розглянуто на онлайн-нараді, яку провів голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як доповів директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан, на сьогодні Програмою в області охоплено 41% сімей. Цього року за призначенням субсидій звернулись 280 тисяч сімей, що в п’ять  разів більше, ніж у 2015. Нині лідерами по охопленню населення житловими субсидіями є міста Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь, Токмак та Енергодар, у сільській місцевості - Василівський, Пологівський, Вільнянський та Кам’янсько-Дніпровський райони.

Середній розмір субсидії складав 580 гривень, проте в опалювальний період ця сума може зрости до 2000. Тож, з урахуванням вартості газопостачання, централізованого опалення, гарячого водопостачання та інших послуг, очікується, що в опалювальний період Програмою житлових субсидій скористаються до 408 тисяч домогосподарств та до 170 тисяч осіб будуть отримувати пільги на послуги ЖКГ.

Крім цього, за дорученням Міністерства соціальної політики України у зв’язку з установленням нової ціни на тверде паливо та скраплений газ у жовтні перераховано 28,1 тисячі справ отримувачів субсидії на тверде паливо та скраплений газ.

Також відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  244 підприємства-надавачі послуг з централізованого опалення та послуг з газо- електропостачання для індивідуального опалення провели розрахунок не використаних сум субсидії та повернули до бюджету  347 мільйонів гривень.

Ігор Мещан підкреслив, що органи соціального захисту області сьогодні на передовій. Для більш ефективної роботи щодо призначення субсидій управління залучають осіб, які перебувають на обліку в центрах зайнятості. На сьогодні в управліннях працює 87 таких помічників. У м. Бердянську збільшено штатну чисельність працівників управління соціального захисту населення на сім одиниць, у місцевому бюджеті передбачено кошти у сумі 156 тисяч гривень на закупівлю комп’ютерної техніки. Прийом заяв на призначення житлової субсидії проводиться в центрі громадських ініціатив. Розглядається питання щодо створення філій управління соцзахисту по прийому громадян.

В управліннях м. Запоріжжя організовано онлайн - консультації за допомогою скайп-зв’язку. Також працюють «гарячі телефонні лінії». Відкрито сторінки в соціальних мережах, де надається вся інформація щодо субсидій, у тому числі й зміни, які вносяться до порядку призначення. А на сайтах Департаменту соцзахисту населення, Запорізької міської влади розміщено онлайн-калькулятор розрахунку субсидії, за допомогою якого жителі можуть попередньо визначити своє право на отримання субсидій. Триває робота «мобільних соціальних офісів».

Як наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, питання ціни послуг ЖКГ та надання субсидій широко використовуються деякими популістами по всій країні.

- Деякі партійні лідери кричать «все пропало», проте реальна картина об’єктивно показує, що фахівці підготовлені, а народ отримує допомогу держави. На засіданні Ради регіонального розвитку, що відбулася під головуванням Президента України Петра Порошенка, наша область була названа в числі найкращих по оформленню субсидій на послуги ЖКГ. І як би наші депутати не ставили питання вартості  послуг пріоритетом у своїх політичних амбіціях, вони  побачили, що держава робить усе, аби підтримати людей. Наразі кількість сімей, що подали документи на оформлення субсидій, у п’ять  разів більше, ніж у 2015 році. Кількість обробки заяв - більше 90%. Ініціативи державної допомоги реально працюють. І запоріжці мають отримувати прозору інформацію та необхідну підтримку, - підкреслив Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи