Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Діти малюють радість і літо

3 червня 2016 - 14:29

Діти малюють радість і літо

Справді сонячне і тепле свято дитинства і творчості пройшло 2 червня у Запорізькому обласному художньому музеї. Тут відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської виставки дитячих малюнків під відкритим небом «Червона птаха» у рамках проекту «Музей для дітей». До експозиції увійшли роботи 160-ти вихованців одинадцяти художніх шкіл, шкіл мистецтв, творчих студій Запорізької, Луганської та Волинської областей.

Цього дня, окрім того, що ознайомитися з дитячими малюнками, учасники свята також могли взяти участь у вікторині «30 питань про мистецтво», пізнавальному конкурсі, конкурсі малюнку на асфальті та інших цікавих іграх і танцювальних номерах. А найбільше виявилося бажаючих сфотографуватися у паперових костюмах, виготовлених відомими художниками і майстрами Запоріжжя. Діти з радістю приміряли сукні фей і принцес, циліндри і метелики, корони і прикраси. Образ доповнювали аквагримом.

Цей творчий проект підтримали Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Запорізький обласний художній музей, Запорізька організація Національної спілки художників України, дитяча художня студія «Червона птаха» і галерея «RED», а також фотохудожники Сергій Лавров і Борис Дворний.

Читайте також