Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

«Діалог між церквами та розвиток громадянського суспільства в Україні»

17 травня 2016 - 08:58

12 травня в Запорізькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся круглий стіл на тему «Діалог між церквами та розвиток громадянського суспільства в Україні». Організаторами заходу виступили Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації, Українська греко-католицька церква, Регіональний інформаційно-аналітичний центр «Освіта та громадянське суспільство», кафедра теорії і методики виховання та кафедра філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін ЗОІППО.

У заході прийняли участь представники державної влади та місцевого самоврядування, Української греко-католицької церкви, науково-педагогічні та педагогічні працівники закладів освіти, працівники методкабінетів Запорізького регіону.

Керівник відділу соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ, віце-президент МБФ «Карітас України» о. Андрій Нагірняк розповів про соціальну роль, яку виконують релігійні інституції, про діяльність Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка об’єднує представників більшості конфесій України та про   діалог між Церквами та розвиток громадянського суспільства в Україні.

Про сучасний стан державно-конфесійних відносин у Запорізькому регіоні присутніх поінформував начальник управління міжнаціональних відносин та релігій Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА Павло Мяло.

Про законодавче регулювання релігійних відносин у сфері освіти розповів завідувач Регіонального інформаційно-аналітичного центру «Освіта та громадянське суспільство» Микола Мальований.

Під час дискусії було розглянуто питання ролі та місця  органів освіти та інститутів громадянського суспільства, зокрема релігійних організацій,  у національно-патріотичному вихованні молоді.

Голова комісії УГКЦ у сприянні єдності християн о. Ігор Шабан наголосив, що такий діалог потрібен як для закладів освіти так і для Церкви, адже у них є спільна мета - виховання підростаючого покоління, прищеплення йому загальнолюдських та християнських морально-людських цінностей.

Читайте також