Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В день пам'яті відкрито меморіальний стенд загиблим учасникам АТО

8 травня 2016 - 14:23

Урочисте відкриття відбулось у холі Запорізької міськради. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль Запорізький міський голова Володимир Буряк, ветерани Другої світової війни, батьки та друзі загиблих воїнів, учасники АТО і волонтери.

Під час урочистого мітингу пам'яті героїв-запорожців, Костянтин Бриль зазначив, що, нажаль, сьогодні війна знову забирає кращих синів України і ми бачимо сльози їхніх матерів.

- Зараз наше суспільство повинно об'єднатись, аби між нами не стала жодна війна, в тому числі і між поколіннями. У нас теж буде свій День Перемоги, коли на нашій землі не залишиться жодного сліду російських солдатів. А нині ми маємо зробити все, щоб на цьому стенді не з'являвся нові фотографії, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також родичі загиблих воїнів, волонтери та представники громадськості одностайно відзначили: в Україні, і в Запоріжжі зокрема, виросло покоління, гідне своїх дідів і прадідів, які воювали на фронтах Другої світової війни. Дуже гірко, що 41 запорожець, фотографії яких зображені на стенді, більше не повернеться в мирне життя. Проте діти пам'ятають, що живуть в мирному місті завдяки їх подвигу.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв АТО, поклали квіти біля стенду і запалили лампадки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.07.2024