Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дітей із окупованих територій долучають до міжнародних проектів освіти та спорту

4 травня 2016 - 12:10

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації представили заходи щодо сприяння соціальній згрунтованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України. Проект стартував у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях та в підконтрольних Уряду України районах Донецької та Луганської областей.

За словами заступника начальника управління Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валентини Хіврич, у рамках компоненту проекту «Освіта: дитячі садки» в області планується створити 1-1,5 тис. нових місць у дитячих садках. У червні буде визначено, з якими дошкільними закладами будуть працювати партнери з Німеччини.

У рамках компоненту «Спорт для розвитку, миру та соціальної згрунтованості»  33 школам області, де навчається найбільша кількість дітей із числа вимушених переселенців, планується надати спортивний інвентар. Також в області буде обладнано три спортивні майданчики.

Реалізація проекту триватиме 18 місяців. Найближчим часом буде підписано меморандум про співпрацю. Також німецьким партнерам ще необхідно визначити кошторис та низку закладів, де буде впроваджуватися проект.

- Наша головна мета – зробити так, щоб дітям та їх батькам було комфортно на запорізькій землі, щоб діти могли навчатися та здобувати освіту в належних умовах. Нам допомагають міжнародні організації, які докладають для цього чимало зусиль, - зазначила Валентина Хіврич.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.07.2024