Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв Геноциду вірменського народу

25 квітня 2016 - 14:39

Вірмени всього світу відзначили трагічну дату у своїй історії – 101-ші роковини Геноциду вірменського народу. У Запоріжжі до цієї сумної дати було приурочено ряд заходів.

Як повідомили в Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, за участю керівництва облдержадміністрації і обласної ради пройшло засідання «круглого столу» на тему «Геноцид вірмен: без права на забуття». Також у Запорізької обласній універсальній науковій бібліотеці представники Запорізької молодіжної вірменської організації «УРАРТУ» при Раді вірмен Запорізької області провели першу науково-практичну конференцію «Злочин без покарання». У цьому заході взяли участь не тільки вірмени, але і представники інших національностей і духовенства. Юристи, журналісти, психологи, соціологи молодого покоління зібралися за «круглим столом» та виступили зі статтями на тему Геноциду.

Центральним заходом у рамках вшанування жертв Геноциду вірменського народу став концерт-реквієм філармонічного оркестру, який пройшов в Запорізькій обласній філармонії і зібрав повний аншлаг. Оркестр майстерно виконав твори Бетховена, Бізе, Россіні, Чайковського, Хачатуряна. По закінченню концерту на території вірменської апостольної церкви запалали поминальні свічки в пам'ять жертв Геноциду.

Читайте також