Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Фотографи показують «Запоріжжя – місто з яйцями»

15 квітня 2016 - 13:53

Сьогодні в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї за ініціативою Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Європейська молодь України» відкрилася фотовиставка в рамках фестивалю «Запоріжжя – місто з яйцями». Присвячена вона подіям 13 квітня 2014 року – тоді запоріжці закидали яйцями й борошном сепаратистів.

На виставці представлені роботи відомих запорізьких фотографів, журналістів та громадських активістів.

Серед авторів представлених робіт – і фотохудожник Катерина Клочко, яка нещодавно присвятила «яйцевій неділі» цілу власну виставку.

- Той момент став історичним для Запоріжжя, важливим днем. Тоді ми сказали чітке «ні» війні і сепаратистам. У місті більше не було таких численних мітингів. Усі зрозуміли, що Запоріжжя – місто патріотів, і нам не потрібен «захист» Путіна, - говорить Катерина. - У той день потрібно було робити свою роботу, навіть у таких умовах. Потім уже, звичайно, з'явилося відчуття страху і розуміння того, що могло статися, що була загроза життю кожного з нас, хто опинився в тому кільці.

А представник громадської організації «Європейська молодь України» Юлія Кривенко розповіла, що ще одна виставка готується до Дня Незалежності України.

- Нам захотілося взяти кілька фотографій до початку мітингу, з прапорами, а потім уже – з яйцями, дрючками й т.д. Ми сумнівалися, чи можна показувати обличчя тих людей, які брали участь у тих подіях. Сподіваюся, що ми не порушили ніяких етичних норм, - зазначила Юлія Кривенко.

Фестиваль «Запоріжжя – місто з яйцями» і сама виставка триватимуть до 25 квітня. Для всіх бажаючих вхід вільний.

Знаково, що урочисте відкриття експозиції відбулося на третьому поверсі краєзнавчого музею, у коридорі, де проходить інсталяція, присвячена подіям Майдану й АТО.

Читайте також