Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

«Червона рута» продовжує відкривати таланти

12 квітня 2016 - 09:02

9 квітня на базі палацу культури «Орбіта» м. Запоріжжя відбувся обласний відбірковий конкурс XV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута».

Співорганізаторами Запорізького відбіркового конкурсу став Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації та обласний методичний центр культури і мистецтва. На конкурс було подано 24 заявки (36 учасників) з м. Запоріжжя, м. Києва, м. Павлограду Дніпропетровської області, Запорізького та Кам'янсько-Дніпровського районів Запорізької області. У жанрі «Рок-музика» - 4 заявки, «Акустична музика» - 3 заявки, «Поп-музика» - 16 заявки, «Український автентичний фольклор» - 1 заявка.

До журі ввійшли: Мирослав Мельник - виконавчий директор Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», голова журі, Наталія Паращук – заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, заслужений працівник культури України, Олена Драган - провідний методист обласного методичного центру культури і мистецтва, секретар журі; Василь Стадник - керуючий концертно-гастрольною діяльністю, фінансовий директор фестивалю «Червона рута», Володимир Артем'єв – директор обласного молодіжного фестивалю естрадного мистецтва «Зорепад», заслужений працівник культури України, Володимир Рибальченко - головний редактор газети «Запорозька Січ», Антон Якубовський – лауреат Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута-2015».

Після творчого змагання визначили переможців. Запоріжці перемогли у номінаціях:

«Рок-музика» - гурт «ВільнаВілла»;

«Поп-музика» - Герман Романченко;

«Акустична музика» - Дмитро Масліхін;

«Український автентичний фольклор» - Денис Васильєв «Барабанза».

Підбиваючи підсумки обласного відбіркового конкурсу, заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Паращук привітала переможців і зазначила:

- Ми пишаємося тим, що наші земляки – відомі музиканти і співаки отримали путівку у творче життя саме на «Червоній руті». Цей фестиваль відкрив такі імена, як Анатолій Сердюк, Альоша, Тарас Василенко, Анна Шатілова, Антон Якубовський, Дар’я Деркач, ряд гуртів. Цьогорічний обласний відбір показав, що зараз учасники відрізняються від учасників минулих років. Вони більш вимогливі до себе, до підбору репертуару і взагалі до музичного матеріалу. І коли слухаєш виконавців, то розумієш саму присутність свободи творчості, новизну, оригінальність і сучасність. Зрештою, приємно відзначити, що до заключного етапу конкурсу пройшли запорізькі виконавці по всіх музичних жанрах, і ми бажаємо їм перемог і в подальшому…

А Мирослав Мельник наголосив, що Запоріжжя вразило не кількістю виконавців, а якістю їх виступів. Переможці отримають право виступати у 2017 році на фіналі «Червоної рути» та гідно представляти свій регіон на всеукраїнському рівні.

Читайте також