Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Гуляйпільці презентували книгу

5 квітня 2016 - 13:14

У  читальному залі Гуляйпільської  центральної районної бібліотеки ім. В.Діденка відбувся  захід «Словом торкнутись душі», присвячений виходу у світ нової книги журналіста і письменника Івана Кушніренка й Оксани Горпинич «Література Гуляйпільського краю».

- Вихід у світ цієї збірки – вагома подія у літературному житті Гуляйпільщини. У ній зібрані матеріали, які допоможуть познайомитися з усною народною творчістю - легендами, переказами, загадками, прислів’ями, приказками, народними піснями, записаними в різні роки на території Гуляйпільського району, - зазначила завідуюча відділом обслуговування бібліотеки Наталія Кірієнко.

У книзі знайшла місце загадкова, прекрасна і славна давнина Гуляйпілля. З неї можна дізнатися історію походження  назви міста «Гуляй-Поле» та багато іншого. Також до збірки увійшли вірші, оригінальні прозові твори.

У ході заходу перед присутніми виступив автор книги Іван Кушніренко, який розповів, як створювалася книга «Література Гуляйпільського краю», звідки взяті її матеріали.

- Про життя наших земляків, про їх працю, досягнення, боротьбу та перемоги, написано з великою любов’ю та повагою, - сказав Іван Кирилович. - У кожної людини є своя власна, наповнена хвилинами радості, печалі, перемог і невдач, розчарувань і натхнення біографія. А з біографій людей складається історія колективів, підприємств, шкіл, установ, організацій. Писати історію рідного краю, району, міста села досить складно, але вона важлива, більш того, вона вкрай необхідна для нащадків.

Наприкінці зустрічі присутні мали можливість поспілкуватися з авторами книги та щиро подякували їм за їхню працю. До того ж, Гуляйпільщина дуже багата талановитими та творчими людьми. В читальному залі була організована книжкова виставка  «Життя стривожений акорд – книги наших земляків» на якій були представлені книги письменників Гуляйпільського краю  з різними жанрами творчості: вірші, статті, оповідання, есе, гуморески, новели, повісті та романи.

Читайте також