Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

На сцені концертного залу імені М.Глінки – прем’єра

3 березня 2016 - 15:41

Знову на сцені концертного залу імені М.Глінки – прем’єра! У рамках мистецького проекту «Філармонія - дітям» артисти Запорізької обласної філармонії презентували глядачам нову музичну казку «Козацька сила». 

З перших акордів у залі запанувала тиша, всі із захопленням дивились на яскраві декорації та чекали на казковихгероїв. На сцену вийшла ведуча Алла Ходакова заслужений працівник культури України, яка привітала на прем’єрному показі маленьких гостей і запросила всіх у цікаву подорож до козацької давнини. І ось глядачі у вирі казкових подій: столітні запорожці Дід Базікало і Дід Кахікало згадали про наших предків, славних лицарів, які вміли не тільки воювати і працювати, а ще й добре жартували. Цікавими і пізнавальними виявились легенди про походження запорізьких порогів та про козацьку силу, яка схована у дуплі багатолітнього Запорізького дуба. Так, у пошуках скарбу козацького завітали до славної Запорізької землі запальні дівчата Дикунки-воїни з іншого часу, а також кумедний турецький посол Обман Паша. Дітлахи із захватом дивились оригінальну виставу та дізнались багато цікавого, наприклад, що козак Мамай був чаклуном та народився від Запорізького дуба, а також, що його справжнє ім’я Невмирухо Невмирай. Було над чим і посміятися, бо вся вистава пронизана дотепним гумором. Ролі Комара та Чорта у виконанні артиста Запорізької обласної філармонії Миколи Квєткова сподобались всім присутнім. Під час сценічного дійства глядачі багато разово підтримували чудову ГРУ артистів гучними оплесками. Окрасою героїко-комічноїказки стала дипломант міжнародних конкурсів Ольга Беженарь, яка виконала на бандурі варіації на українські народні теми у власній обробці. Казковий сюжет був наповнений яскравими танцями у виконанні артистів балету козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці». 

Фінал музичної казки щасливий. Зло подолане та висміяне, а всіглядачіще раз переконались, щокозацька сила – у ріднійземлі, а скарб – цечистекозацькесерце!

По завершенні вистави на сцену вийшли автори - композитор, заслужений діяч мистецтв України Наталя Боєва та письменник Олександр Виженко. Алла Ходакова від імені коллективу Запорізькоїо бласної філармонії вручила їм букети квітів та подякувала за твори, яскраву музику, якими, без сумніву, проникся весь зал!

Читайте також