Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Так звучать слово і душа Муси Джаліля

3 березня 2016 - 15:37

У Центрі національних культур «Сузір’я» Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки  вшанували пам'ять видатного сина татарського народу, поета і патріота Муси Джаліля.

Його талант втілився у яскравих і самобутніх віршах про війну, про людянісь, про любов до рідної землі, що звучали протягом двох годин різними мовами. Слухачі дізналися і про перекладацький хист поета. Уривок із «Наймички» Тараса Шевченка почули українською і татарською мовами. Як лірик постав Джаліль у віршах, що поклав на музику запорізький бард Володимир Козеровський. 

З привітанням і віршем кримськотатарського поета Номана Челебиджихана «Ант эткенмен», що став гімном кримськотатарського народу, звернулась до поціновувачів творчості Муси Джаліля Ніяра Мамутова. 

Учасники заходу висловили подяку голові Запорізького центру татарської культури Ряхимі Ахмеровій, активістам товариства, провідному методисту обласного методичного центру культури і мистецтв Олені Райлян і всім учасникам програми за цю теплу літературну зустріч і виступи.

Читайте також